* Termín ukončení výstavby rychlostní komunikace I/11 mezi Opavou a Ostravou v Moravskoslezském kraji počítá s rokem 2015. Stavba by v letošním roce měla pokračovat. Tvrdí to zástupci Sdružení pro výstavbu komunikace, Hospodářské komory a Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. (Deník)

Moje oblíbená filmová postava z filmu Kulový blesk tvrdila: Máňa říkala, že to není směroplatné. Bohužel mám pocit, že totéž platí o tvrzení lidí z těchto organizací.

* Podle ministra životního prostředí Tomáše Chalupy ukáže cestu ke zlepšení ovzduší na Ostravsku takzvaný akční plán neboli desatero. To počítá s nízkoemisními zónami, dálnicí zdarma nebo také s dohodami s průmyslem. Ministr Tomáš Chalupa to řekl na své návštěvě Ostravy. (Deník)

To je tady pořád dokola, vždycky přijede někdo z Prahy, přijde k hlavní bráně Donbasu a řekne, že už ví, jak na to, a zas zmizí do Dejvic. Za pár měsíců přijede jiný a zase znovu.

* Františka Zemanová z Karviné má za sebou od roku 2007, kdy skočila poprvé, už čtyřiadvacet seskoků s padákem. Je ve svých jedenadevadesáti letech nejstarší Evropankou, která propadla tomuto koníčku. (Deník)

Úžasné. V tom věku bude většina z nás ráda, když alespoň sleze v pořádku z postele.

* Maskovaní lupiči se sekerami v rukou přepadli luxusní hodinářství na Masarykově náměstí. Vzali hodinky v řádech milionů korun, vyběhli ven a naskočili do přistaveného automobilu Mitsubishi Pajero tmavé barvy. Z místa činu odjeli přes náměstí, pěší lávku směrem k Slezskoostravskému hradu, kde vozidlo odstavili a zapálili. (Deník)

Celá ta kauza je nějaká divná. Policejní služebna je padesát metrů odtamtud, je z ní na hodinářství přímo vidět, je to v pěší zóně, kde se tam vzalo v pět hodin odpoledne auto velké jak stodola? Naprostý vrchol je, že ujeli v tom terénním autě po pěší lávce.

Glosáře z minulých týdnů ČTĚTE ZDE!