Nehoda se stala ve středu před 6. hodinou na Ostravské ulici, v úseku poblíž výrobny asfaltových směsí. Na vině bylo zřejmě nepřizpůsobení rychlosti na zasněžené vozovce. Na místě zasahovali zdravotníci záchranné služby i hasiči. Ti museli ženu z havarovaného vozu vyprostit. "Hasiči vyprostili pomocí hydraulických nástrojů vážně zraněnou řidičku osobního auta, kterou pak předali posádce záchranné služby. Pak ukončení vyšetřování uklidili silnici," sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

„Sedmačtyřicetiletá řidička fabie jedoucí od Karviné na Ostravu dostala v zatáčce smyk. Vozidlo přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím dodávkovým vozem. Jeho řidič vyvázl z kolize nezraněn. Řidička však utrpěla poranění hlavy, kvůli kterému ji záchranná služba převezla do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," řekl policejní mluvčí Jaroslav Kus.

"Naše posádka zachraňovala sedmačtyřicetiletou ženu, která po havárii zůstala zaklíněná v bezvědomí ve vozidle. Po jejím vyproštění hasiči byla pacientka pomocí scoop rámu uložena do vakuové matrace a lékař provedl prvotní vyšetření. Žena utrpěla vícečetná vážná zranění a její stav byl život ohrožující. Lékař proto zajistil dýchací cesty a připojil postiženou k přístrojem řízené ventilaci a monitoru srdeční činnosti. Posádka zajistila žilní vstup a zahájila podávání potřebných léků. Po provedení život zachraňujících úkonů a ošetření byla pacientka připravena k transportu do zdravotnického zařízení. Záchranáři ji pozemní cestou přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě a předali do péče tamních lékařů," informoval o zásahu mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.