„První pomoc mu poskytovali svědci události, kteří také zahájili oživovací pokusy. V resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků pokračoval následně také tým zdravotnické záchranné služby," uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že po patnácti minutách se posádce podařilo obnovit srdeční činnost.

„Po naložení do sanitky však došlo k opětovnému selhání krevního oběhu a další resuscitační péče se ukázala jako marná. Lékařka záchranné služby tak musela konstatovat smrt muže," dodal Humpl.

Zkouška na alkohol byla u motoristy negativní. K případu byl povolán krizový intervent, jenž smutnou událost sdělil příbuzné mrtvého. „Policisté provedli ohledání místa, topografickou i fotografickou dokumentaci," uvedla mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková s tím, že svědci nehody mohou volat na linku 158.

„Závěrem znovu apel na chodce. Pokud se po komunikacích pohybují ve ztížených podmínkách, například tmě, mlze, hustém sněžení, dešti a podobně, je vhodné tmavý oděv doplnit reflexními doplňky ke zlepšení jejich viditelnosti," dodala Holčáková.