K neštěstí došlo kolem 22.30 v ulici Nádražní v Ostravě-Přívoze.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že měl předjíždět před ním jedoucí vůz a došlo ke střetu s chodci. Osmatřicetiletá žena a třiapadesátiletý muž přecházeli ulici v úseku autobusové zastávky Muglinovská. Při střetu utrpěli vážná poranění,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Policie případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „Policisté provedli ohledání místa činu a jeho dokumentaci,“ dodala mluvčí. Za tento čin hrozí až čtyři roky vězení.

„Třiapadesátiletý muž utrpěl vážné poranění v oblasti hlavy. Zasahující lékař u něj zjistil poruchu vědomí, stav pacienta se rychle zhoršoval a byl život ohrožující. Záchranáři proto museli přistoupit k intubaci dýchacích cest a převedení muže na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání nezbytných léků, naložení krčního límce a dalších opatřeních byl pacient předán na urgentním příjmu ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Žena byla krátce po nehodě v bezvědomí, utrpěla vícečetná vážná zranění. „Byla ošetřena s poraněním hlavy, pánve a dolní končetiny,“ řekl Humpl.

Během poměrně krátké doby jde v Ostravě o třetí nehodu, při které auto srazilo dva chodce.

Počátkem října v Mariánskohorské ulici poblíž Jirské osady vozidlo značky Škoda Fabia zachytilo na přechodu dvě ženy ve věku pětašedesát a sedmnáct let. Obě utrpěly vážná zranění. V místě nehody jsou semafory, které podle informací Deníku v době havárie fungovaly. Z dostupných informací vyplývá, že chodkyně na přechod vstoupily ve chvíli, kdy svítila zelená.

V září došlo k podobné nehodě v Ostravě-Porubě. Následky byly tragické. Auto na přechodu zachytilo seniorku a dítě. Důchodkyně zraněním podlehla.

Ilustrační foto
Řidič v Ostravě se sehnul pro láhev. Vzápětí narazil do cyklistky
Ilustrační foto
Policie hledá svědkyni tragické nehody v Ostravě
V těchto místech došlo ve čtvrtek ráno k další vážné dopravní nehodě. Brzdná dráha ukazuje, že řidička začala brzdit až těsně před přechodem.
Další vážná nehoda v Ostravě. Auto srazilo dvě chodkyně