Prvotní informace vypovídaly o dopravní nehodě dvou osobních automobilů se zraněním dvou osob, proto byla na místo vyslána jedna jednotka hasičů. Po příjezdu na místo dopravní nehody záchranáři zjistili, že došlo ke střetu dvou osobních automobilů a zranění dvou osob. Postupně si ale i další účastníci dopravní nehody začali stěžovat na potíže, proto byli i oni přepraveni posádkami ZZS Moravskoslezského kraje do nemocnice.

Celkem se tak bilance zraněných vyšplhala na 6 osob, které hasiči ošetřovali ve spolupráci se ZZS Moravskoslezského kraje.

„Hasiči také zabezpečili místo dopravní nehody a provedli protipožární opatření na havarovaných vozidlech. Dále zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a osvětlovali místo dopravní nehody pomocí výsuvného osvětlovacího stožáru," řekl Petr Holub, zástupce mluvčího hasičů.

Nehoda se stala poblíž restaurace Formanka. „Čelně se zde střetly dva osobní automobily a to Ford Focus a Suzuki Swift. Kvůli této nehodě byla silnice uzavřena a policisté odkláněli dopravu na silnici R48. Uzavírka trvala asi dvě hodiny, čili do 0.30 hodin," řekl frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. U prvního řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní.

Hasiči a záchranáři zasahovali v úterních večerních a nočních hodinách u dopravní nehody dvou osobních automobilů ve Vojkovicích. Při nehodě bylo šest osob zraněno.

U řidičky byl nařízen odběr krve, jelikož pro poranění ve tváři nebylo možno provést dechovou zkoušku.

Lidé při nehodě utrpěli většinou středně těžká zranění

Po nedodě ve Vojkovicích záchranáři na místě ošetřili šest zraněných. Potvrdil to mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Všichni byli při vědomí, mimo bezprostřední ohrožení života a se zdravotníky komunikovali. Jednalo se o čtyři muže a dvě ženy, ve věkovém rozpětí dvaceti až šestašedesáti let. Účastníci utrpěli většinou středně těžká, v jednom případě lehké zranění," uvedl.

„Z postižení dominovala zhmoždění v oblasti páteře a zad, také poranění hrudníku či končetin. Jeden z mladých mužů utrpěl zlomeninu dolní končetiny, další poranění hlavy s podezřením na otřes mozku. Všem zraněným byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, poté byli posádkami záchranné služby transportováni do nemocnice ve Frýdku-Místku a předáni na tamní úrazové ambulanci," dodal mluvčí.

Hasiči a záchranáři zasahovali v úterních večerních a nočních hodinách u dopravní nehody dvou osobních automobilů ve Vojkovicích. Při nehodě bylo šest osob zraněno.