Najednou se ozvala rána. Jako když něco bouchne. Soused vyběhl směrem k výbuchu. Na zemi pod stromem uviděl ležet dvě postavy. Byli to jeho sousedé.

Podle tiskového mluvčího moravskoslezských záchranářů byla ještě před příjezdem lékaře u čtyřiašedesátiletého muže zahájena laická první pomoc a záchranáři pokračovali v oživování dalších pětačtyřicet minut. Srdce ale už nenaskočilo.

O dva roky mladší ženu, která byla po zásahu proudem v bezvědomí, se oživit podařilo. Její stav ale není dobrý, utrpěla popáleniny na více částech těla, a proto musela být dopravena do Slezské nemocnice v Opavě.

Vše zatím nasvědčuje, že při vztyčování přibližně desetimetrového hliníkového žebříku zavadili o dráty elektrického vedení o napětí 110 kV, a tak byli nejspíše zasaženi proudem. Protože se ale tato domněnka ještě nepodařila jednoznačně potvrdit ani vyvrátit, kravařští policisté ve spolupráci s dalšími odborníky zatím případ vyšetřují jako čin proti lidskému životu nebo zdraví, který mohl být spáchán neznámou osobou.