Vzhledem ke své indispozici a obavám, že by přišel o řidičský průkaz, požádal příbuzného o odvezení auta. To se nakonec ukázalo jako velmi špatný nápad. Dvojici se stalo osudným nerespektování dopravní předpisů.

Soud, rozsudek, kladívko - ilustrační foto.
Ostravská školní kauza. Pedagoga, na jehož hodině byl úraz, čeká peněžitý trest

Vše začalo ve chvíli, kdy si hlídka v Ostravě-Přívoze všimla vozidla značky Volkswagen, které při jízdě po Mariánskohorské ulici porušilo předpisy – odbočilo do zákazu vjezdu. Strážníci se proto rozhodli auto zastavit.

Městská čtvrť Bedřiška v jihozápadním výběžku místní části Hulváky ostravského městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, 22. července 2020 v Ostravě.
Vyloučená lokalita? V Bedřišce v Ostravě jede kultura, chtějí založit i družstvo

„Při kontrole vyšlo najevo, že vozidlo řídí teprve sedmnáctiletý mladík, který nemá za volantem co pohledávat. Strážníkům uvedl, že o řízení vozidla jej požádal jeho strýc. Ten seděl na místě spolujezdce,“ uvedl mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů s tím, že strýc synovcova slova potvrdil. „Důvodem jeho byla obava, aby sám nepřišel o své řidičské oprávnění. Než totiž nasedl do vozidla, požil alkoholické nápoje,“ dodal Machů. Mladíka čeká správní řízení, strýce nepříjemný rodinný pohovor.

Tomáše Kluse uvidí návštěvníci filmu Tři bratři, který se promítá v rámci akce Slezskoostravské filmové pátky.
Co budete podnikat o víkendu? Nechte se inspirovat tipy Deníku