"Řidič na území Olomouckého kraje nezaplatil na čerpací stanice a chtěl ujet. Policisté jej pronásledovali za hranici našeho kraje. Při snaze ujet policii, řidič narazil do dalších dvou automobilů a pak havaroval," řekla mluvčí. Dodala, že ani jedno vozidlo, které na Novojičínsku havarovalo, nebyl policejní vůz. "Okolnosti nehody nyní vyšetřují novojičínští policisté," řekla mluvčí moravskoslezské policie Kateřina Kubzová.

Na webu policie uvedla, že u řidiče pronásledovaného vozidla byl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. 

Cyklista střet s autem nepřežil.
Záchranáři marně bojovali o život cyklisty v Sedlnicích

"Dalšími okolnostmi nehody se zabývají novojičínští kriminalisté, kteří událost prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení," sdělila Kubzová.

Nehoda se stala okolo 17:10 nedaleko Bravantic na Novojičínsku. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři na místě ošetřili čtyři osoby.

Všichni zranění byli při vědomí a se záchranáři komunikovali.

"Šestapadesátiletý muž utrpěl středně těžké poranění hlavy. O rok mladší žena lehké poranění ruky. Oba přepravila sanitka do ostravské fakultní nemocnice," řekl mluvčí.

Dodal, že zranění trupu, hrudníku a břicha utrpěl i cizinec, u kterého záchranáři neznají věk. Podle informací ČTK právě cizinec se snažil policistům ujet a nehodu zavinil.

Hasiči Moravskoslezského kraje jsou mistři republiky v požárním sportu.
Hasiči z Moravskoslezského kraje jsou nejlepší. Vyhráli MČR v požárním sportu

I jeho sanitka převezla do fakultní nemocnice. Čtvrtým zraněným pak byl osmnáctiletý mladík. "Utrpěl lehké poranění dolní končetiny. Sanitka jej odvezla do nemocnice v Novém Jičíně," doplnil Humpl.

Podle Ředitelství silnic a dálnic bude provoz na dálnici ve směru na Ostrvu a Polsko omezen do večerních hodin. Obnovení se očekává okolo 22:00. "Nehoda se stala v úseku mimoúrovňového křížení u exitu 342," uvedla Kubzová. Místo kolize mohli nejprve řidiči objet snadno tím, že z dálnice sjeli a hned zase najeli. Později ale policisté začali dopravu z dálnice odklánět už u sjezdu na Studénku.