"Vozidlo najíždějící na chodník, následný náraz do dopravní značky, sloupu trolejového vedení a poté dým z motoru havarovaného vozidla. Tak takovou scénu spatřila „v přímém přenosu“ hlídka strážníků projíždějící v pondělí hodinu a půl po půlnoci na ulici 28. října v Ostravě-Hulvákách. Jak se později ukázalo, příčinou nehody byla silná podnapilost řidičky," komentoval dopravní nehodu mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

K události došlo v pondělí 16. ledna o půl druhé ráno. Honda jedoucí na ulici 28. října v protisměru nemohla pozornosti hlídky strážníků uniknout.

Místo nehody připomíná kříž.
Smrt na přechodu. Pirát z Ostravy jel rychlostí 125 km/h. Do vězení nechtěl

V krátkém sledu však vůz nejprve najel na chodník, pak  narazil do dopravní značky a sloupu trolejového vedení. Síla nárazu ho odhodila zpět na vozovku, kde zůstal stát.

"Hlídka musela na vzniklou situaci zareagovat velmi rychle, protože z motorové části vozidla vycházel dým. Při obhlídce nabouraného vozu strážníci zjistili, že posádku vozidla tvoří pouze žena, která vozidlo řídila. Jak dále strážníci zjistili, řidička nebyla po dopravní nehodě nikterak zraněna," komentoval nehodu dále mluvčí.

"Při komunikaci s později zjištěnou 31letou řidičkou však strážníci pojali podezření, že vozidlo řídila pod vlivem alkoholu. Podezření se prokázalo poté, co nadýchala 2,78 promile alkoholu. Naštěstí se toto její rozhodnutí obešlo bez zranění a došlo pouze ke škodám na majetku," dodal Jindřich Machů.

Ceny pohonných hmot v Ostravě, leden 2023.
Tank Ono už není premiantem. Válka benzinek sráží v Ostravě ceny benzinu

K celé situaci řidička hlídce uvedla, že se toho večera pohádala se svým přítelem a rozhodla se vozem odjet zpět do místa bydliště. Strážníci pak na místo přivolali rovněž hasiče a vzhledem k tomu, že řidička nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu, převzali si celou věc jejich kolegové z Policie České republiky.