„Všechny případy se naštěstí obešly bez zranění řidičů i cestujících," informoval mluvčí ostravského policejního ředitelství Richad Palát s tím, že snad nejnepříjemnější následky to bude mít pro viníka páteční srážky v Závodní ulici v Hrabůvce.

A tím byl řidič (56) kloubového autobusu na služební jízdě, který při odbočování z ulice Moravské – s ohledem na rozměry vozidla – najel na koleje a přehlédl tramvaj linky č. 3 v protisměru. Stalo se to chvilku po půl sedmé ráno.

Řidič osobního vozu naštěstí vyvázl bez zranění.
Tramvajové nehody v Ostravě: viníky jsou často nepozorní řidiči

„V tramvaji na Dubinu se nacházelo asi deset cestujících. Proto jsme skutek kvalifikovali jako obecné ohrožení z nedbalosti, za což hrozí trest od zákazu činnosti až po pět let vězení," vysvětlil policista.

Oba řidiči Dopravního podniku Ostrava (DPO) byli střízliví, na autobusu a tramvaji vznikla celkem škoda za 200 tisíc korun.

Druhou bouračku profesionálů z DPO způsobil v ulici 28. října na Hulvákách ve čtvrtek krátce po čtvrté hodině odpoledne naopak tramvaják. „Neodhadl vzdálenost a poškodil boční zrcátko vedle jedoucího autobusu linky 57. Dostal za to pokutu," upřesnil Palát.

Zbývající dvě nehody byly zaznamenány na tramvajové lince č. 7 a příčinou se stala nepozornost řidičů osobních automobilů, kteří odbočovali vlevo. Ve čtvrt na osm ráno se tak bouralo v Plzeňské ulici u zastávky Ferona a tři minuty po šesté večerní na křižovatce Výškovická/Kosmonautů v Zábřehu. Policie viníky opět potrestala blokovými pokutami.

Snímek nehody.
Neovládané auto v Novém Jičíně zabíjelo
Ilustrační foto.
Soud v Ostravě potrestal studenta, který si vybíjel zlost na autech