Cestovalo s nimi i jejich čtyřleté dítě. Zda řídil otec, nebo matka, není zcela jasné. Podle informací Deníku se nikdo z nich nepřiznal k tomu, že by seděl za volantem. Vozidlo kvůli výraznému překročení rychlosti pronásledovala policie. Stíhací jízda skončila dopravní nehodou, při které jako zázrakem nebyl nikdo vážně zraněn. Dítě utrpělo „pouze“ šok a skončilo v péči záchranářů.

Snímek pietního místa z úterý 11. srpna 2020. Je nedaleko domu, ve kterém v sobotu 8. srpna 2020 přišlo o život šest lidí. Dalších pět zemřelo po skoku z okna.
Policie obvinila muže za rasistický článek ve Vlasteneckých novinách

Vozidlo, jedoucí po D1 ve směru z Bohumína na Ostravu, upoutalo pozornost hlídky dálničního oddělení. Uhánělo totiž obrovskou rychlostí. Osádka na výzvy k zastavení nereagovala, naopak se snažila ujet. „Vozidlo se před muži zákona dalo na újezd,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie s tím, že auto vyjelo z dálnice v Ostravě směrem na Mariánské Hory. Na kruhovém objezdu pak odbočilo na ulici Nákladní, kde havarovalo.

Policisté dorazili během chvilky, za volantem již ale nikdo neseděl. K řízení se ani jeden z dospělých neměl. Dechová zkouška na alkohol i orientační test na omamné a psychotropní látky byly u muže i ženy pozitivní. Oba navíc mají zákaz řízení.

KDO ŘÍDIL?

Policisté nyní zjišťují, kdo auto řídil. Dotyčného pak čeká obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí. Ochránci zákona zkoumají kamerové záznamy, pomohlo by jim i svědectví motoristů a svědků, kteří honičku zaregistrovali.

Kopeme za fotbal,TJ Břidličná-Real Top Praha.
Herec David Novotný: Okresní přebor u lidí zabodoval, Kužel jim vlezl do hlav

„Pro kompletaci informací žádáme případné svědky dopravní nehody, především řidiče motorových vozidel, kteří mají za čelním sklem kameru a mohli tak zaznamenat průběh dopravní nehody nebo i jiné poznatky, aby se obrátili na linku 158. Nehoda se stala v pondělí 3. srpna 2020 v době kolem 16.30 hodin. Vozidlo Škoda Octavia mělo černou barvu,“ dodala Michalíková.

Ilustrační foto.
Železniční dopravu omezí výluka na trati mezi Ostravou a Opavou