K havárii došlo v ulici Frýdecké mezi Kunčicemi a Vratimovem. „Řidič osobního vozidla, který byl pod vlivem alkoholu, při předjíždění čelně narazil do motocyklu," uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Devatenáctiletý řidič motocyklu byl v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice, kde později i přes veškerou snahu lékařů zemřel.

Podle mluvčího krajských záchranářů Lukáše Humla mladík po nehodě ihned upadl do bezvědomí. Při nehodě přišel o ruku, utrpěl také zranění hlavy. Lékaři jej na místě ošetřili, jeho stav se ale zhoršil natolik, že došlo k zástavě oběhu. Záchranářům se ho podařilo oživit a přepravit do nemocnice, kde ale zraněním podlehl.

Vážná poranění utrpěla i spolujezdkyně na motocyklu. „Mladá žena byla nalezena několik desítek metrů od místa střetu," řekl Humpl s tím, že lékař u ní konstatoval poranění zad, ruky a nohy. Záchranáři ji převezli do nemocnice.

Ošetřen musel být i pravděpodobný viník – jedenašedesátiletý řidič vozidla. „U něj lékař zjistil poranění hlavy a podezření na otřes mozku. Posádka pacientovi poskytla odbornou pomoc a poté jej přepravila do ostravské Městské nemocnice, a to na oddělení urgentního příjmu," dodal Humpl.

Policisté případ vyšetřují jako trestné činy usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti žádají svědky havárie, aby jakékoliv informace sdělili na telefonní číslo 974 726 269 nebo na bezplatnou linku 158.