Hoch se v sobotu zranil kolem půl páté odpoledne. Nasedl na kolotoč, po chvíli však spadl z přibližně třímetrové výšky na asfaltovou plochu parkoviště. „Vypadá to, že to mohly být i více než tři metry. Kromě otevřených zlomenin utrpěl také otřes mozku, je tam rovněž podezření na krvácení do mozku,“ řekl Žurovec.

Dodal, že svědci uvedli, že chlapec si za jízdy rozepínal karabinu, to však není zcela potvrzeno. „Proto budeme rádi, pokud se nám ozvou další svědci,“ zdůraznil mluvčí. Zároveň se prověřuje technický stav kolotoče a to, zda atrakce splňovala normy.

Zranění školáka lékaři označili za těžká. To, zda nehodu někdo zavinil, by podle Žurovce mohlo být jasné zhruba za dva měsíce.

Chlapec leží v Ostravě


U zraněného hocha zasahovala posádka rychlé lékařské pomoci z Frýdku-Místku. Školák skončil nakonec v ostravské nemocnici. Informoval o tom mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Podle něj je chlapci pouze dvanáct let.

„Operační středisko bylo o události informováno na tísňové lince v půl páté. Dvanáctiletý chlapec spadl při jízdě na řetízkovém kolotoči, a to z výšky okolo tří metrů. Podle svědků byl po pádu při vědomí, utrpěl však těžká zranění. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a pravděpodobné poranění mozku, také obou horních končetin,“ řekl Humpl.

„Posádka pacientovi zajistila žilní vstup a podala léky tlumící bolest, zajistila jej krčním límcem a pomocí dlah ošetřila poraněné končetiny. Chlapec byl následně transportován na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku. Ve večerních hodinách zajišťovala záchranná služba ještě sekundární transport dítěte z jednotky intenzivní péče frýdecko-místecké nemocnice na traumatologické centrum do Ostravy. Pro chlapce přiletěl vrtulník LZS, který jej o půl desáté předal do péče lékařů urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ popsal mluvčí.