Bezpečnostní pásy nemělo 159 lidí. Ve 155 případech se jednalo o řidiče nebo spolujezdce. Nepřipoutány byly také čtyři osoby na zadních sedadlech.

„V této souvislosti je nutné připomenout, že zákon o provozu na pozemních komunikacích stanoví povinnosti přepravovaných osob být za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Této povinnosti jsou zproštěny pouze osoby starší osmnácti let a menší než 150 centimetrů, případně ty, které se nemohou připoutat ze zdravotních důvodů,“ řekla mluvčí krajské policie Daniela Vlčková, která zdůraznila, že policisté narazili také na deset dětí, které nebyly v autosedačkách.

Během, akce policisté zjistili i další přestupky. Celkem jich bylo 827, z nichž 757 vyřešili na místě uložením blokových pokut a sedmdesát oznámili odborům dopravy příslušných úřadů. Jedenadvacet řidičů mělo v krvi alkohol.

Celková výše uložených pokut přesáhla částku 372 tisíc korun. Šesti řidičům, u kterých bylo podezření, že se budou vyhýbat správnímu řízení, policisté uložili kauce v celkové výši 120 tisíc korun.