„Policisté jej zadrželi. Ve voze s ním cestoval dvaačtyřicetiletý spolujezdec, který řidiče opakovaně žádal, aby zastavil a umožnil mu vystoupení z vozu, což řidič nechtěl přijmout. Spolujezdec měl proto v určitém okamžiku z vozidla vyskočit a při pádu na vozovku si poranit ruce," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Při kontrole bylo podle ní zjištěno, že soudy řidiči opakovaně uložily zákaz řízení. „Muž byl už dříve uznán vinným pro přečiny maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oběma rozsudky byl odsouzen jak k trestu obecně prospěšných prací, tak i k zákazu řízení motorových vozidel. Orientační zkouška řidiče navíc prokázala přítomnost drog," doplnila mluvčí.

Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro přečiny maření výkonu úředního rozhodnutí a omezování osobní svobody, zajistil také předmětné vozidlo a soud obviněného poslal do vazby. „Podezřelý doznal, že hlídce ujížděl proto, aby jej nedostihla. Uvedl rovněž, že neumožnil vystoupit spolujezdci, ačkoliv jej o to žádal. Netajil ani užití pervitinu," řekla mluvčí Holčáková.