Jak Deníku potvrdila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, chodkyně ročník 1923 po nárazu zemřela, řidič z místa nehody ujel.

Policisté vyzývají případné svědky nehody, kteří například stáli na zastávkách MHD, procházeli kolem místa nehody, případně řidiče projíždějících aut, aby se přihlásili na linku 158.

"Podle dosavadních informací řidič po nehodě nezastavil a ujížděl směrem k Francouzské ulici. Jednalo se o vůz tmavé barvy, pravděpodobně značky Škoda Felicie," doplnila k nehodě dále mluvčí.

Ostravští policisté dále pátrají i po řidiči, který způsobil vážnou nehodu ve středu večer v Rudné ulici v Šenově. Zezadu narazil do osobního vozu, který po střetu vyjel ze silnice a převrátil se na střechu.
Jak uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková, z místa nehody ujel, přestože se v nabouraném voze nacházel zraněný řidič.

K tématu

Silnice v Moravskoslezském kraji byly dnes ráno na mnoha místech namrzlé Po chladné noci jsou teploty pod bodem mrazu. Část vlhkých silnic je proto sjízdných se zvýšenou opatrností. Riziko může přetrvat i do dopoledních hodin. Vyplývá to z informací silničářů. 
„Hrozí námraza. Silnice jsou po chemickém ošetření mokré. V noci jsme vyjížděli a solili.  Teploty se pohybují okolo minus dvou stupňů Celsia. Povrch vozovek je ještě chladnější. Proto jsme toto upozornění vyhlásili," řekla ČTK dispečerka karvinských silničářů. 
Nebezpečí námrazy se týká celého Karvinska kromě měst Havířov a Karviná. 
Na Frýdecko-Místecku a ve vyšších polohách Beskyd je situace podobná. Rychlostní komunikace a silnice první třídy jsou sjízdné bez omezení. Zvýšenou opatrnost správci komunikací doporučují na silnicích druhé a třetí třídy. 
Podle již zmíněného serveru Dopravníinfo.cz jsou ostatní úseky silnic v kraji sjízdné bez omezení. Výjimkou je jen okolí Vítkova na Opavsku. I tam se může tvořit námraza. (ČTK)