„Přívěs kamionu skončil na silnici na levém boku a dřevěná kulatina se z něj vysypala. Hasiči pomáhali s jejím úklidem, těžkou hasičskou technikou obrátili přívěs zpět na kola a kamion odtáhli," uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zásah hasičů u havarovaného kamionu se dřevem.

Nehoda na silnici mezi Třincem a Českým Těšínem se obešla bez zranění i bez úniku provozních kapalin. Kamion a jeho náklad zabral celou šíří silnice. Ta musela být desítky minut uzavřená.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v šest hodin ráno. Do Nebor vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Třinci a Ostravě-Zábřehu, odkud přijel vyprošťovací speciál Mercedes Benz Bizon a silný jeřáb Demag/Terex.

Zásah hasičů u havarovaného kamionu se dřevem.

„Třinečtí hasiči asistovali soukromé firmě při překládce kulatiny, vysypané na silnici i do příkopu. K otočení přívěsu kamionu zpět na kola přijel z Ostravy hasičský jeřáb, bezpečné vyprošťování jistil zadním navijákem Bizon," řekl mluvčí hasičů. Dodal, že zhruba v devět hodin ráno byl kamion schopen odtažení hasičskou technikou na odstavnou plochu. „Silnice byla uzavřena kvůli nakládce dřeva ještě po odjezdu obou hasičských jednotek na své základny," doplnil Petr Kůdela. 

Zásah hasičů u havarovaného kamionu se dřevem.