Krajské operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě ve Stachovicích na Novojičínsku v neděli ve 22:02 hod. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Bílovec spolu s dobrovolnými kolegy z Fulneku. V pozdějších hodinách vyrazila na místo zásahu i speciální technika z profesionálních stanic Nový Jičín a Ostrava-Zábřeh.

Přírodní koupaliště ve Studénce.
Zdražování se nevyhnulo ani koupalištím na Novojičínsku, nejvíce aquaparku

 

Po příjezdu hasiči zjistili, že došlo k nehodě kamionu a osobního vozidla, ve kterém zůstala zaklíněna osoba, která měla velmi vážná zranění. Hasiči ihned zahájili vyprošťovaní pomocí hydraulického nářadí. Během několika minut však bylo vyprošťování přerušeno, neboť lékař u zraněné osoby konstatoval smrt následkem utrpěných zranění. Hasiči se současně s vyprošťováním zaměřili i na zajištění obou vozidel proti požáru.

 

Z kamionu po nárazu začala unikat nafta, kterou hasiči provizorně zastavili a povolali si na místo chemický automobil ze stanice Nový Jičín, pomocí kterého se jim podařilo zbylých 300 litrů nafty přečerpat do připravených nádob. Vzhledem k úniku menšího množství nafty do půdy, byl na místo nehody povolán i zástupce inspekce životního prostředí.

 

Příprava areálu na festival Colours of Ostrava 2022, 9. července 2022 v Ostravě.
Už za tři dny! Colours klepou na dveře, jak probíhají přípravy?

Po vyšetření příčiny dopravní nehody Policií ČR, vyjel ze stanice Ostrava-Zábřeh na pomoc s odklízením následků tragické srážky automobilový jeřáb spolu s vyprošťovacím automobilem a pojízdnou dílnou. Speciální těžké technice se podařilo spolu s odtahovou službou silnici uvolnit během následujících dvou hodin. Po ukončení činnosti hasičů na místě zásahu se jednotky po dohodě s Policii ČR vrátily zpět na své základny.

Z pohledu záchranářů

"Posádky ZZS MSK zasahovaly v neděli 10. července večer u smrtelné dopravní nehody na Novojičínsku. Po dvaadvacáté hodině přijali krajští operátoři tísňové volání ze Stachovic, a to s oznámením střetu osobního a nákladního automobilu. K zásahu vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjely dva pozemní týmy," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

Trenér Hlubiny Jan Woznica.
Kouč Woznica o konci na Hlubině: Nejtěžší rozhodnutí, Bílovec je výzva a posun

Muž, jehož totožnost záchranáři v době zásahu neznali, utrpěl při kolizi poranění neslučitelná se životem. Zasahující lékaři mu již nemohli nijak pomoci a byli nuceni konstatovat smrt. Ošetřen byl jednatřicetiletý muž, a to s lehkým poraněním dolní končetiny. Po poskytnutí péče jej záchranáři ponechali na místě zásahu, transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný.