Nehoda se stala před 20. hodinou poblíž podniku Ferona. Na místě zasahovala záchranná služba, hasiči a policisté. 

Informace o okolnostech tragédie se zprvu rozcházely. Server dopravniinfo.cz, který čerpá z policejních dat, psal o srážce tří osobních vozidel a motocyklu se smrtelným zraněním. 

Lidé z místa však informovali o tom, že pod koly osobního auta skončili dva bruslaři, kteří jeli po silnici, z nichž jeden zraněním na místě podlehl. 

Tato verze byla nakonec z části potvrzena.

Osobní automobil po tragickém střetu s bruslařem.
Mladý muž na bruslích sražený autem zemřel

"Před 20. hodinou přijali operátoři ZZS tísňový hovor, podle kterého došlo ke střetu automobilu se dvěma osobami na kolečkových bruslích. Na místo události byly ihned vyslány dva týmy – rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci. Sraženými osobami byli muž a žena. Žena utrpěla poranění, kterým bezprostředně po kolizi podlehla, a záchranáři jí už nemohli pomoci. Devětadvacetiletý muž by ošetřen s vícečetnými poraněními, a to v oblasti hlavy a končetin. V době zásahu se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Ošetřen byl rovněž devatenáctiletý muž, jenž cestoval v automobilu. Jeho lehké poranění nevyžadovalo transport do zdravotnického zařízení. Kromě posádek ZZS pracoval na místě také zdravotnický intervent ZZS, který poskytoval první psychickou pomoc účastníkům události," informoval mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Zkouška na alkohol byla u devatenáctiletého řidiče podle mluvčího ostravské policie Richarda Paláta negativní, stejně jako test na návykové látky.

"Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě uplatněna," dodal policejní mluvčí s tím, že: "Policejní komisař v dané věci zahájil úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečin usmrcení z nedbalosti. K objasnění skutku bude přibrán také znalec s oblasti silniční dopravy."

Přechod pro chodce u Ferony v Ostravě. Místo, kde řidič srazil dva bruslaře. Jeden z nich na místě zemřel, druhý je zraněný.
Přechod u Ferony: smrtelná nehoda jen týden po bezpečnostních úpravách

V pátek odpoledne byl devatenáctiletý řidič obviněn pro přečin usmrcení z nedbalosti a přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

"Bylo zjištěno, že muž i žena se v době nehody pohybovali po řádně označeném přechodu pro chodce, a tedy v jeho prostoru došlo k dopravní nehodě. Na kolečkových bruslích se v době nehody pohyboval muž, žena komunikaci přecházela. Svědkům, kteří se již přihlásili, děkujeme," doplnil k události téhož dne Richard Palát.

Muž u soudu prohlásil, že si na samotný útok nepamatuje, prý měl takzvanou mlhu.
Dvanáct let pro muže, který po "dokrmení opičky" zabil domácího