Nehoda se stala kolem 16. hodiny v křižovatce s Třebovickou ulicí. Řidič osobního vozidla pravděpodobně vjel při odbočování na trať, aniž by dal tramvaji přednost. Přední část tramvaje zdeformovala levý bok automobilu. 

K místu bezprostředně po ohlášení kolize vyjeli zdravotníci záchranné služby, hasiči, policisté i dispečer dopravního podniku. 

"Naše posádky ošetřily dvě osoby, muže a ženu. Oba pacienti byli při vědomí a po prvotním ošetření byli převezeni do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," potvrdil Deníku mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar.
Kajnar se vrací do ČSSD a má být lídrem krajských voleb

Po dobu záchranných prací a vyšetřování kolize byla v místě omezena doprava. Omezení na tramvajové trati odhadl dopravní podnik na 5 hodin, a to s ohledem na poškození vykolejené tramvaje a drážního zařízení. 

"Pár minut po 16. hodině přijali policisté oznámení o dopravní nehodě na ulici Martinovské v Ostravě. Dle dosud zjištěných informací měl řidič (ročník 1972) odbočovat na ulici Třebovickou, přičemž nedal přednost v témže směru jízdy projíždějící tramvaji č. 4. Došlo ke střetu, kdy tramvaj vykolejila. Při nehodě byl zraněn řidič a spolujezdkyně ve vozidle. V tramvaji mělo dojít rovněž ke zranění osoby (či osob), zraněné si převzali zdravotníci. Výsledek provedené orientační dechové zkoušky u řidiče tramvaje byl negativní, u řidiče vozidla byl nařízen odběr krve. Policisté realizovali na místě prvotní úkony, včetně řádné dokumentace. Veškeré informace budou nadále kompletovat a vyhodnocovat pro zjištění skutkového stavu věci, včetně příčiny nehody a míry zavinění. V souvislosti s nehodou byl na dobu nezbytně nutnou zastaven provoz tramvají. Pro řidiče vozidel byla komunikace průjezdná, ale bylo zapotřebí projíždět místem s maximální opatrností. Policisté již kontaktovali první svědky nehody, nicméně se obrací na další svědky, kteří by mohli k nehodě podat jakékoliv informace, nechť je sdělí na bezplatné lince 158," sdělila k nehodě policejní mluvčí Soňa Štětínská. 

Utkání 1. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc, 13. září v Ostravě. Na snímku (vpravo) Petr Šidlík.
Odvolaný faul? Bylo to špatně odpískané, přiznal obránce Vítkovic Šidlík

Dlouhé a komplikované vyprošťování 

Nehoda tramvaje a osobního automobilu v Ostravě 20. září 019.Zdroj: Facebook.com

"Tramvaj v Ostravě-Třebovicích narazila do odbočujícího osobního auta Peugeot a tlačila jej bezmála 30 metrů před sebou po kolejích. Přitom srazila kovový sloup mezi kolejemi a vykolejila předními i zadními koly. V peugeotu se zranil řidič středního věku, kterého pak hasiči vyprošťovali, a starší spolujezdkyně, v tramvaji další žena. Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pátek krátce po 16. hodině. Do Třebovic ihned vyrazily dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Poruba a Zábřeh. Po úspěšném vyproštění zraněného řidiče, který byl při vědomí, se hasiči zaměřili na vytažení havarovaného peugeotu z kolejiště a naložení na vozidlo odtahové služby, což bylo poměrně jednoduché – pomocí hydraulické ruky vyprošťovacího speciálu MB Actros Bizon. Oříškem bylo nakolejení soupravy, nejprve zadních kol tramvaje. Zde opět pomohla hydraulická ruka Bizona, silné popruhy a řetězy. Když už se zdálo, že by se to mohlo povést, zaúřadoval jeden z kloubů tramvaje a zadní část se prověsila. Hasiči nad ní vyzráli systémem několika popruhů, které zabraňovaly dalšímu prohnutí a soupravu srovnávaly. Po 19. hodině byla zadní náprava tramvaje na kolejích. Už za tmy hasiči začali s mnohem složitějším nakolejováním přední části tramvaje, kde má umístěnu mj. velmi těžkou pohonnou jednotku. I zde se čas nakolejení odhaduje na dlouhé desítky minut…," popsal zásah mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Akce hasičů byla ukončena ve 22.30 hodin. 

Ilustrační foto
Firma dostala půlmilionovou pokutu za porušení chemického zákona