„Viděla jsem masu černých mračen, jak se žene k našemu domu. Vyběhla jsem ven, že to vyfotím a pošlu na web. Vůbec mě nenapadlo, co se bude dít dál,“ popisuje Mitrengová a pokračuje: „Najednou kolem mě začaly lítat dřevěné klády. Větrný vír měl obrovskou sílu. Bral s sebou všechno, co mu stálo v cestě. Připadala jsem si jako v americkém filmu. Určitě to bylo tornádo,“ říká.

„Zachránil mě můj muž, který mě zatáhl do domu. Slyšeli jsme hrozný rachot. Větrná smršť nám odnesla střechu a část sutin spadla do ložnice, kde jsem ještě chvíli předtím ležela,“ vypráví Mitrengová a dodává: „Trvalo to několik minut a najednou bylo ticho. Vyběhli jsme okamžitě ven a zjišťovali, jestli se někomu něco nestalo. Volali jsme hasiče, aby nám přišli pomoct. Nevěřili, že se městem opravdu prohnalo tornádo. Byli jsme zoufalí a nevěděli, co dělat,“ tvrdí.

Jakou škodu tornádo na domě zanechalo, zatím webeditorka Deníku nedokáže odhadnout. „Hasiči nám řekli, že celou střechu budeme muset sundat, protože vichr ji nadzvedl. Naštěstí jsme pojištěni. Musíme to nějak zvládnout,“ říká Mitrengová a dodává: „Je obrovské štěstí, že se nikomu nic nestalo. Následky mohly být mnohem tragičtější,“ uzavírá.