V půl šesté přijali operátoři záchranné služby informaci, že za několik minut neplánovaně přistane na mošnovském letišti stroj letící na mezinárodní lince z Berlína do Bagdádu, na jehož palubě se nalézá muž v bezvědomí.

„Na pomoc byla vyslaná nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Studénky a z ostravské základny vrtulník letecké záchranné služby. Během zásahu spolupracovali záchranáři rovněž s letištními hasiči a cizineckou policií," informoval o události Lukáš Humpl, mluvčí krajských záchranářů.

Záchranářský vrtulník přistál přímo na letištní ploše v bezprostřední blízkosti boeingu, na jehož palubě během letu zkolaboval a zůstal v bezvědomí devětatřicetiletý cestující cizí státní příslušnosti.

„Záchranáři jej po přistání vynesli z letounu a poskytli přednemocniční neodkladnou péči, příčinu jeho stavu však nebylo možno přesně určit. Pacienta ve vážném stavu, avšak se zachovalou spontánní dechovou činností, pak vrtulník přepravil na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice," doplnil Lukáš Humpl. 

Po vyšetření v nemocnici lékaři zjistili, že cizinec netrpí žádnou vážnou nemocí. „Muž se předávkovál prášky na spaní," uvedl Tomáš Oborný, mluvčí fakultní nemocnice, s tím, že pacient už je v pořádku. „Vzbudil se a bude brzy propuštěn. Vzhledem k tomu, že se jedná o cizince, musíme se ještě domluvit s rodinou," dodal mluvčí.