Při havárii došlo k odtržení kola z nákladního vozu, který se pak neovladatelně řítil dál. Auta v protisměru se mu snažila vyhnout, při těchto manévrech ale v nepřehledné situaci postupně bourala hned tři vozidla – Opel Astra Caravan, Renault Clio a Škoda Octavia.

Při nehodě byl zraněn devětačtyřicetiletý řidič Škody Fabia, který zůstal zaklíněn ve vozidle. Vyprostit jej museli hasiči. Muže si poté převzali do péče záchranáři. Další zranění nejsou hlášena.

Provoz na čtyřproudé Rudné ulici byl na více než dvě hodin zastaven. Policisté dopravu odkláněli náhradními trasami. Příčinu čelního střetu škodovky a nákladního auta vyšetřuje policie.

„Oba vozy jely před nehodou zřejmě v levém jízdním pruhu, fabie ve směru na Havířov, tahač ve směru z Havířova. Z dosud nezjištěných příčin pak došlo k přejetí do protisměru a čelnímu střetu fabie a tahače," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Za volantem tahače seděl čtyřiašedesátiletý muž. Policie žádá svědky nehody, k níž došlo v 9.30 hodin, aby volali na linku 158.