V pátek ráno vlaková souprava mezi železničními stanicemi Baška a Pržno srazil tehdy neznámou ženu.

„Strojvedoucí neměl žádnou šanci rozjetou soupravu včas zastavit," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Žena utrpěla devastující zranění a na místě zemřela.

„Zjišťujeme, zda šlo o sebevražedné jednání nebo nešťastnou náhodu," prohlásil Starzyk.

Zhruba ve stejné chvíli desítky policistů na Ostravsku pátraly po pětašedesátileté důchodkyni z Ostravy, jejíž zmizení oznámil její příbuzný. V úterý se vrátil domů, důchodkyni však nenašel.

Nejprve ji hledala rodina, která se později obrátila na policisty. Ochránci zákona pátrali v okolí bydliště, na vytipovaných místech a v nemocnicích. Do několikadenní akce byli nasazeni policisté, strážníci i psovodi se psy, nad terénem létal vrtulník. V médiích se objevily výzvy.

Podle informací Deníku oba případy spolu souvisejí – mrtvou by měla být pohřešovaná žena z Ostravy. Policie se k tomu nevyjádřila.

Policisté z Frýdecko-Místecka jen v pondělí oznámili, že již znají totožnost ženy, která zemřela při železniční nehodě, ostravští policisté současně odvolali pátrání po pohřešované důchodkyni.

„Pominuly důvody ke zveřejnění výzvy," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Totožnost mrtvé známe. Žádné další informace ale poskytovat nebudeme," reagoval její tiskový kolega z frýdecko-místecké policie.