Ve své sbírce má mimo jiné jednu zlatou, pět stříbrných a pět bronzových medailí z mistrovství Evropy a je stále velkou postavou na scéně ženského stolního tenisu. Ještě v minulé sezoně byla hrající trenérkou extraligového družstva SK Frýdlant.

Před třemi lety se sportovní klub zaměřil na výchovu mladých nadějí, o které se stará tým zkušených trenérů. Touto cestou se hodlá ubírat i v následujících letech a práci s mládeží je neustále věnována velká pozornost.

„Ročně organizujeme v našich podmínkách nejméně pět turnajů pro mládež. Zapojujeme se i do organizace celoročních soutěží na okresní úrovni a v nadcházející sezoně budeme do této soutěže stavět dvě družstva z našeho oddílu. Naše děti zapojujeme rovněž do krajských a celostátních turnajů. Vrcholem je pak účast reprezentantů našeho oddílu v Mistrovství ČR mladšího žactva jednotlivců a Mistrovství ČR staršího žactva družstev,“ představuje činnost předsedkyně klubu Marie Hrachová. „V okresních soutěžích patří naše děti k absolutní špičce ve všech kategoriích děvčat, v krajských soutěžích vynikají především naše mladší žákyně. Na celostátní úrovni můžeme zmínit 3. místo ve čtyřhře mladších žákyň,“ doplňuje místopředsedkyně klubu Eva Ševcová.

Cílem projektu, jímž nyní žádají o grant, je i nadále udržet a zatraktivnit stolní tenis pro mládež od 6 do 18 let. „Nejen tím, že vidí úspěchy svých kolegů z klubu. Rádi bychom jim také nabídli pro provozování tohoto sportu, který má ve městě dlouholetou tradici, kvalitní materiální zázemí. Z grantu chceme pořídit nové hrací stoly pro stolní tenis, tréninkové a turnajové míčky, ale i dresy, z vlastních prostředků připravujeme i velikonoční turnaj, jehož by se mělo zúčastnit kolem padesáti dětí. Stolní tenis k Frýdlantu prostě patří a byli bychom rádi, kdyby i další generace navázala na dosavadní úspěchy,“ dodává závěrem Marie Hrachová.

Celkové náklady na projekt: 260 000 Kč
Požadovaná částka: 178 000 Kč
Kód pro DMS: DMS PLR22
Vše o projektu Prazdroj lidem ČTĚTE ZDE!