Z pozice asistenta se do role hlavního kouče Nové huti posunul Adam Choleva, který bude spolupracovat s Chorvatem Sašou Jankovičem. „Svou první sezonu beru jako velkou výzvu, těším se na ni a doufám, že se nám podaří vozit body i z venku. Pak máme šanci uspět,” řekl na předsezonní tiskové konferenci Adam Choleva.

Také hráčský kádr doznal změn. Tým opustil po dvou letech Radek Pumprla, naopak ze Slavie se vrátil Jiří Dedek. A čtveřice nových tváří z ciziny? První je zkušený americký rozehrávač Emmanuel Ubilla, druhý křídelník Issac Vann, třetím kanadský křídelník Devin Johnson a posledním pivot Aleksandar Radukič z Bosny.

Utkání 8. kola první fotbalové ligy: SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 17. září 2021 v Olomouci. (zleva) Daniel Tetour z Ostravy a Pablo Juarez Gonzalez z Olomouce.
OBRAZEM: Bitva na Hané za bod! V závěru srovnal Baník v přesilovce Almásim

V týmu pokračují Filip Šmíd, Štěpán Svoboda, Gianluca Prošek, a také kapitán a lídr Petr Bohačík. Prostor rovněž jistě dostanou naši mladí hráči. „Do nové sezony vstupujeme s velice obměněným kádrem a sami se těšíme na to, co kluci předvedou,“ prohlásil generální manažer Ostravy Tomáš Ostarek.

„Velice nás těší dohoda na pozici hlavního trenéra s naším odchovancem Adamem Cholevou a věříme, že tento krok bude přínosem pro tuto sezonu a splníme cíl, což je play-off,“ dodal Tomáš Ostarek.

Ostravané vstoupí do ligy v sobotu 18. září od 18 hodin na palubovce Děčína. První domácí zápas sehraje Nová huť v sobotu 25. září, kdy přijedou do Tatranu Pardubice.

Extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín (v modrém) ve 4. kole v pátek na svém stadionu hostili v derby ostravské Vítkovice. Na snímku střelec první vítkovické branky Jan Bernovský. (20)
OBRAZEM: Vítkovice se vytáhly, vyhrály ve Zlíně. Čtyřmi body se blýskl Bukarts

NH OSTRAVA (start sezony 2021/2022)

Změny v kádru:

Příchody: Ubilla (USA, rozehrávač), Vann (USA, křídlo), Johnson (Kanada, křídlo), Radukič (Bosna, pivot), Dedek (ČR, křídlo).

Odchody: Radek Pumprla, Páleník, Alleyn, Watermann, Navrátil, Volný, Urbánek.

Přípravné zápasy:

Opava - Ostrava 84:80 (16 Vann, 11 Bohačík, 10 Šmíd).

Olomoucko - Ostrava 78:80 (19 Vann, 10 Štěpán Svoboda, po 9 Prošek s Týmlem).

Hradec – Ostrava 98:93 (19 Bohačík, 15 Šmíd, 12 Johnson, 10 Nábělek a Vann).

Svitavy - Ostrava 63:70 (14 Radukic, 11 Vann, 8 Prošek, 7 Johnson).

Ostrava - Svitavy 88:53 (18 Nábělek, 14 Heinzl, 11 Dedek).

Ostrava - Opole 87:93 (18 Nábělek, 14 Šmíd, 13 Vann).

Turnaj ve Zlíně: Ostrava - Klosterneuburg 92:65, Handlová 90:76, Zlín 108:51.