„Je to pro nás velká ztráta. Byla to loňská opora a měla být jedním ze stavebních kamenů,“ přiblížila trenérka Iveta Rašková nečekanou komplikaci těsně před startem ligy. „Místo ní jsme narychlo sehnali křídlo z Chorvatska. Doufám, že to bude šťastná volba,“ představila Josipu Silov, která s týmem trénovala poprvé ve středu. Už v létě SBŠ posílily Slovenka Svetlíková, Srbky Jovančevič a Vulovič, po zranění se vrátila Anna Kubíčková. „V podkošovém prostoru budeme mít kompletní novou čtyřku,“ konstatovala Rašková.

V novém ročníku ligy basketbalistek bude SBŠ Ostrava nastupovat ve změněné sestavě. Posily tým získal na Slovensku i v Srbsku.
SBŠ se na ligu posiluje. Získala další Slovenku a dvě basketbalistky ze Srbska

V Ostravě po sezoně skončily Bosenka Zubač a Američanka Thompson. „V přípravě nám kvůli menším zdravotním problémům vždycky někdo chyběl, takže jsme vyzkoušeli juniorky i hráčky, které vloni měly malou minutáž. Uvidíme, do jaké míry nás změny zasáhnou, minimálně na začátku sezony. Tým máme hodně mladý, chybí nám zkušenost, ale vě᠆řím, že to bude dobré,“ dodala Rašková.

Trenérka basketbalistek SBŠ Ostrava Iveta Rašková je spokojená s novými posilami a průběhem přípravy na ligu.
Letos vypadáme basketbalověji, jsme výrazně vyšší, hlásí trenérka SBŠ Rašková

Ligový start má SBŠ ostrý, začíná v neděli v Brně proti KP, ve 2. kole hraje v Praze s USK. V domácí hale Tatran se představí 10. října se Žabinami Brno.

Basketbalový tým SBŠ Ostrava

Křídla: Stella Tarkovičová, Tamara Jovančič, Josipa Silov. Rozehrávačky: Alena Bačová, Kristýna Menšíková, Tereza Motyčáková, Natálie Rašková, Eliška Kubíčková. Pivotky: Anna Kubíčková, Soňa Svetlíková, Marta Vulovič.

Trenérka: Iveta Rašková, asistent: Kamil Fajta.