Basketbalisté Opavy porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání NBL Pardubice 75:71 a v sérii zvítězili 3:1 na zápasy. V semifinále se utkají s obhájcem titulu Nymburkem. Druhou dvojici tvoří Prostějov s Děčínem. Semifinále odstartuje v pondělí.

I čtvrtý duel Opavy s Pardubicemi přinesl velkou bitvu. V prvním poločase si ani jeden z týmů nevytvořil větší náskok a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Nebyla nouze o tvrdé souboje pod oběma koši a rozhodčí měli těžkou práci držet tvrdý zápas pod kontrolou.

V úvodu třetí čtvrtiny dali hosté osm bodů v řadě a získali vedení 45:37. To ale neudrželi ani pět minut a domácí hnaní tradičně skvělou kulisou vyrovnali. Podobný scénář měla i poslední desetiminutovka. Pardubice znovu skvěle zvládly nástup a sedm minut před koncem dokonce Sanders dal koš na 64:53.

Slezané se ale nepoložili a ve 38. minutě veterán Sokolovský košem s faulem srovnal. Závěr už patřil domácím, kteří šli po Klečkově koši do vedení 72:68 a výhru pojistil z čáry trestného hodu kapitán Sokolovský.

"Jsme smutní a zklamaní. Prakticky po celý zápas jsme vedli, ale nedotáhli jsme to do vítězného konce. V závěru jsme měli problém se přes tvrdou obranu soupeře dostat pod koš. Musím hráče pochválit za to, jak se srovnali se soupeřem i s bouřlivým prostředím, ale nevyrovnali se s dalším faktorem na hřišti," rýpl si do rozhodčích trenér poraženého týmu Dušan Bohunický v rozhovoru pro Českou televizi.

"Zklamání je jasné. I když to byla série čtvrtého s pátým, tak jsme si věřili, že postoupíme a vrátíme jim to za loňskou sérii o třetí místo. Bylo to snad ještě tvrdší než minule a spousta zákroků byla na hraně, ale soupeř to vybojoval a gratuluji mu k postupu," řekl pardubický křídelní hráč Lukáš Kotas.

"Pardubice si zaslouží velkou pochvalu, ale jsem rád, že jsme to zvládli. S Nymburkem to bude hodně zvláštní, hlavně pro Láďu (Sokolovského), který dlouho v Nymburce hrál," řekl ČT trenér Opavy Petr Czudek.

"Láďa Sokolovský nás v závěru zkušeně podržel, když si vzal míč a proměnil šestky. Má toho za sebou spoustu a pomohl nám na hřišti i v šatně, abychom byli klidnější," řekl novinářům nejlepší střelec Opavy Radim Klečka.