„V rámci samotného Superfinále, o jehož účasti se při vstupu do soutěže nikomu v klubu, ale ani v rámci basketbalové scény v celé ČR nesnilo, jsme opět svým vystupováním, a to jak navenek ve vztahu ke všem ostatním týmům, fanouškům a pořadatelům, tak i na sportovním kolbišti, neudělali ostudu,“ řekl Jan Veselý starší, manažer BK Snakes Ostrava.

„Svědčí o tom i takové malé drobnosti, jako skutečnost, že téměř profesionálně vystupující tým CSKA Moskva nás požádal před samotným finále o společnou fotografii a trenéři ze zemí basketbalově vyspělejších než Česko, jako jsou Litva a Lotyšsko, diskutovali a rozebírali hru s našimi trenéry v každém volném okamžiku,“ vykládal Veselý starší.

Vítěz národního finále U13 – Praha 2018
Stuchlého mládež dělá divy! Nová huť Ostrava přepisuje dějiny

„Konečné osmé místo po závěrečné porážce s Bayernem Mnichov je velmi krásný sportovní výsledek. Je potřeba si uvědomit, že o postup do top 10 usilovala v celoroční soutěži celkem šedesát týmů z celé Evropy,“ podotkl Veselý starší.

„Náš výkon byl lehce ovlivněn skutečností, že celý tým přijel na Superfinále přímo z domácího mistrovství republiky, které bylo zakončeno v Kralupech nad Vltavou, kde jsme odehráli celkem pět utkání a stali se vicemistry,“ řekl Veselý starší.

„Chtěl bych poděkovat Moravskoslezskému kraji za výraznou finanční podporu, stejně tak ale za podporu ze strany rodičů. Osmé místo z celkových šedesáti v rámci celé Evropy je krásný výsledek. Díky umístění do osmého místa jsme pro příští rok zařazeni do elitní první divize,“ uzavřel Jan Veselý starší s tím, že nejlepším hráčem mužstva byl trenéry zvolen nezdolný rozehrávač Milan Machala.

Snímek z tiskové konference k ostravskému turnaji Světové série v beachvolejbale, který se uskuteční v industriálním areálu Dolních Vítkovic 20 až 24. června 2018, zleva Martin Duka, Petr Beneš, Ivo Vondrák
Pod vysokými pecemi se bude hrát světový beachvolejbal