Rivalové Ostravanů prožívají vydařený vstup do sezony. V osmi zápasech dokázali hned šestkrát vyhrát, podlehli pouze Prostějovu s Děčínem a v tabulce nejvyšší soutěže jsou na velmi dobrém třetím místě. Speciální zápas to bude pro trojici hráčů (Zbránek, Dragoun, Jurečka), kteří ještě loni oblékali dres Nové huti.

Dalším takovým, který působil v Ostravě a je jejím odchovancem, je také rozehrávač Jakub Šiřina, který však začal v Opavě už osmou sezonu a nijak zvlášť tyto zápasy nevnímá.

"Jsme favorit, ale nebude to jednoduché utkání. Ostrava porazila doma Prostějov, i když to byl začátek ligy. Tým nemají špatný, mají dva Američany, jeden je nejlepším střelcem, druhý nejlepším doskakovačem. Když k tomu připočteme Adama Číže, Petra Bohačíka nebo Vojtu Bratčenkova, dává to dohromady silného protivníka, na kterého si musíme dát pozor," ví Šiřina, podle něhož musí Opava hlavně dobře bránit a chytit vstup do utkání.

Svěřenci Dušana Medveckého naposledy vyhráli v Jindřichově Hradci, upevnili si místo v první osmičce a jsou tak v dobrém rozpoložení. Celý tým v sobotu výborně bránil a v útoku se konečně začal prosazovat vyhlášený střelec z dálky - Vojtěch Bratčenkov.

Petr Bohačík byl pochopitelně za vítězství velmi rád. "Chceme se prezentovat jako bojovný tým, tak jako jsem viděl a cítil z našeho týmu tentokrát. Bylo tam nasazení i energie. Zkrátka vše. Měl jsem trochu strach z té dlouhé cesty, ale nakonec jsme se s tím dobře poprali," zmínil Bohačík.

Dušan Medvecký ví, že Opava je favoritem derby. Předem však nic nevzdává. "Od začátku ligy hraje v pohodě. My se jim budeme snažit být rovnocenným soupeřem," slíbil Medvecký. Zápas začíná ve středu v 17.30 hodin.