Důvodem je konec sponzorské smlouvy, kterou už společnost ČEZ neprodloužila. „Souvisí to s krizí v evropské energetice, která je realitou a dopadá na všechny velké evropské energetické firmy. To se promítá i do snižování nákladů. Na rozdíl od jiných evropských energetik nemusíme prodávat majetek, ale hledat úspory musíme," zdůvodnila serveru idnes.cz úspory za reklamu mluvčí firmy ČEZ v Ostravě Marie Páskovská.

Sportovní hala zatím ponese „provizoní" název Ostrava Aréna. Vedení městské společnosti Vítkovice Aréna, která halu provozuje, potvrdilo, že hledá společnost, která by společnost ČEZ v názvu nahradila.

Kritériem přitom není jen cena, ale hlavně délka smlouvy. „Nechceme měnit jméno haly každý rok, proto hledáme strategického partnera, který by byl v názvu minimálně pět let," uvedl obchodní ředitel městské společnosti Vítkovice Aréna Jan Kostecký.

Víceúčelová hala byla postavena v roce 1986 a až do roku 2004 nesla název Palác kultury a sportu.

V letech 2003 až 2004 proběhla první rozsáhlá rekonstrukce a modernizace za zhruba 690 milionu korun. Od roku 2004 nesla název ČEZ Aréna.

V roce 2012 proběhla druhá rekonstrukce, kdy došlo k výměně sedaček a k výstavbě čtyř rohových zasunovacích tribun. Před letošním MS v hokeji, které se v hale konalo podruhé, byla navíc doinstalována moderní multimediální kostka a vyměněno osvětlení. Od 1. července se hala jmenuje Ostrava Aréna.

Na jak dlouho?