Klienti a partneři Moravskoslezského deníku obsadili moderní sportovní areál Prestige Tennis Parku ve Frýdku-Místku, kde se konaly turnaje v tenise a badmintonu.

Prvního ročníku sportovního dopoledne se zúčastnili i bývalí úspěšní sportovci v čele s bývalým fotbalovým reprezentantem a vítězem Ligy mistrů s AC Milán Markem Jankulovským nebo olympijským vítězem z Moskvy a uznávaným fotbalovým odborníkem Vernerem Ličkou. I když ani jeden z nich nakonec do semifinálových bojů ve čtyřhrách nepostoupil, turnaj a hlavně jeho úroveň si pochvalovali.

„Badminton chodím hrát pravidelně minimálně jednou týdně. Ale musím soupeře pochválit, protože byli jednoduše lepší. Ale se svým parťákem jsme si super zahráli. Musíme dobře potrénovat a příští rok to bude určitě lepší. Velké překážky totiž každého sportovce zocelují," uvedl legendární kanonýr a později kouč fotbalového Baníku Verner Lička.

Marek Jankulovski se zúčastnil tenisového turnaje ve čtyřhře, kdy nastoupil s bývalým ligovým basketbalistou Daliborem Šplíchalem.

„I když jsme spolu hráli poprvé, tak se známe. Jezdíme spolu v létě na Wimbledon. Spojuje nás i to, že se na tenis nejen rádi díváme, ale taky ho rádi hrajeme. Dneska jsme ale na postup do semifinále neměli, v naší skupině byli fakt skvělí soupeři," uznal kvality soupeřů Marek Jankulovski, jehož pár prohrál třeba s pozdějšími vítězi (Machač – Zeman). Také Marek Jankulovski naznačil, že na příští rok se daleko lépe připraví. „Tenis se snažím hrát pravidelně, ale moc mi to zatím časově nevychází," usmál se Jankulovski, který tenis hrával i během aktivní kariéry.

„Zvlášť během angažmá v AC Milán jsem hlavně v době, když byla přestávka, chodil pravidelně. Ale tenis je, stejně jako každý sport, o tréninku a pravidelnosti. V létě bych měl mít doma hotový tenisový kurt, takže by měla teoreticky jít nahoru i má výkonnost," usmál se Jankulovski. „Ale pro mě je doopravdy hlavní to, že mě to baví," dodal Jankulovski.

Alespoň slavnostního vyhlášení se zúčastnil bývalý hokejový reprezentant a dnes úspěšný hráčský agent Vladimír Vůjtek, který do sportovních bojů nemohl ze zdravotních důvodů zasáhnout. „Mám problémy s kyčlí, takže to fakt nešlo," vysvětlil Vůjtek.

Pohodovou atmosféru turnaje si pochvalovala i obchodní manažerka pro Deníky severní Moravy a Slezska, které akci pořádaly. „Mám radost z toho, že se všichni dobře bavili a zahráli si své oblíbené sporty. Věřím, že se na tomto turnaji zase všichni střetneme i v příštím roce," dodala Monika Hladká.

Výsledky turnaje Deník Cup 2015 – badminton: 1. Jan Maceček, Petr Tomala, 2. Zdeňka Sosnová, Jan Prášek, 3. Barbora Paskonková, Jan Prášek.
Tenis: 1. David Machač, David Zeman, 2. Miroslav Cváček, Martin Vilč, 3. Radim Pizur, Josef Holub.