Pořadatelé Tretry doufají v útoky na rekordy, a to nejen mítinku, ale i světové. Na netradiční trati 300 metrů se o něj pokusí Shaunae Millerová-Uibová. V koulařském sektoru ho pak může dosáhnout Ryan Crouser. „Přiblížil se k němu nejblíže za posledních třicet let. Bude to jeden z highlightů letošního ročníku,“ uvedl manažer závodu Alfonz Juck.

Semenyaová si zlepšila rekord, od Kratochvílové ji dělí 2 sekundy
Semenyaová neuspěla. Pokud chce závodit, musí podstoupit hormonální léčbu

Americkému vrhači věří také ředitel mítinku Jan Železný. „Už před třemi lety jsem říkal, že pokud je toho někdo schopný, tak právě on,“ prohlásil světový rekordman v oštěpu, který bude mít v závodě také svoje ovečky v čele s Jakubem Vadlejchem.

Vicemistr světa z roku 2017 svede v Ostravě souboj s Johannesem Vetterem, jenž předloni hodil druhý nejlepší pokus historie. „Na Tretru už se moc těším. Je to pro mě vrchol hned po mistrovství světa,“ řekl český lídr.

Příprava bez zdravotních trablů

Vadlejch prožil přípravu bez zdravotních trablů, a může tak směle pomýšlet na překonání devadesátimetrové hranice. Mluvit o ní však příliš nechce. „Mám to nastavené tak, že všechny mety jsou svazující prvek. V oštěpu je to o maličkostech. Ty neudělají rozdíl třicet centimetrů, ale třeba čtyři metry. A technicky se letos cítím zajímavě,“ prozradil Vadlejch.

Nejen na něj se tak mohou těšit fanoušci, kteří zatím skoupili zhruba polovinu vstupenek z celkové kapacity. Na stadionu ve Vítkovicích se ukáže také překážkářský mistr světa Karsten Warholm, tentokrát na hladké čtvrtce. Dále výškařka Maria Lasickeneová, mistr světa ve skoku o tyči Sam Kendricks či dálkaři Manyonga a Echevarria.

I bez Bolta se tak bude v Ostravě opět na co dívat.

Farah při své rozlučce na MS 2017 v Londýně
Farah přemýšlí o desítce v Dauhá. Cítí šanci na medaili