Osm branek, skvělá Tomšová v brance a hattrick Andrey Pastuškové. To byly hlavní důvody výborného výkonu a vítězství 8:3. Po třech předchozích porážkách ostravské florbalistky věří, že mohou uspět i v Praze. "Z naší strany to byl hodně povedený zápas. Je jen velká škoda, že takhle jsme nehráli od začátku série, protože jsme si ukázali, že to jde," řekl po nedělním utkání kouč FBC Jakub Robenek.

S trenérem souhlasila také kapitánka Pavla Kajfoszová. "Nic jiného nám už nezbývalo, musely jsme zamakat. Myslím, že jsme se konečně soustředily na naší hru, hrály koncentrovaně a tak, jak nejlépe umíme. Konečně si to sedlo, zrovna v pravý čas," uvedla Kajfoszová.

"Rozhodně nic nevzdáváme, dáme do toho vše a musíme věřit, že uspějeme. Doma jsme si ale dokázaly, že tyhle zápasy umíme. Teď chceme vrátit sérii na šestý zápas do Ostravy," doplnila kapitánka pátého celku základní části.

Robenek se dívá ještě dál. "Vyhrát jsme v neděli chtěli proto, abychom sérii ještě zachránili a mohli ji otočit. Určitě budeme chtít ve středu předvést podobný výkon. Někdo zároveň musí být první, kdo to z 0:3 na zápasy zvrátí. Ve všech sportech se to stává, tak bychom to tady nemohli být zrovna my?" zakončil s úsměvem Jakub Robenek.