Ženy: 1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Střešovice 8:3 (4:0, 4:0, 0:3)
Branky:
8. a 39. M. Šponiarová, 2. vlastní (Sedmíková), 6. vlastní (Zikmundová), 17. Krzywiak, 26. Planková, 32. Šupáková, 35. Koníčková – 51. a 58. Kramperová, 50. Faltusová. Rozhodčí: Petřík, Polesný. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 413

Po jasných výhrách nad Židenicemi a Olomoucí nenechaly extraligové vicemistryně z uplynulé sezony a také úřadující vítězky domácího poháru v porubské RT Torax Aréně nikoho na pochybách a rychle si vybudovaly pohodlný náskok. Po dvou třetinách Vítkovice vedly 8:0.

V závěrečné části sice zvolnily tempo, přesto však o náskok nepřišly a pohodlně vyhrály pětibrankovým rozdílem. „Naprosto spokojený jsem však pouze s první třetinou, bohužel od zranění Zuzky Šponiarové šla koncentrace holek na zápas výrazně dolů, což by s jinými soupeři mohlo být zlé,“ prohlásil Richard Urban, trenér vítkovických florbalistek.

Muži: 1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Střešovice 8:7 (1:1, 3:3, 4:3)
Branky: 21. a 36. Hájek, 33. a 51. Firda, 42. a 57. Delong, 19. Rýpar, 50. Hubálek – 7. Slavík, 22. Brautferger, 32. Váňa, 39. Nehila, 56. J. Kolísko, 57. Němeček, 60. Meliš. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 0:1, navíc Hubálek na pět minut – Němeček do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 904.

Hráči Vítkovic to měli s nejtradičnějším superligovým rivalem podle očekávání o dost těžší. V utkání několika zvratů tým Pavla Bruse se Tatranu utrhl v polovině třetí třetiny, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Postupně si vypracoval až tříbrankový náskok, o který navzdory obrovské snaze hostí už nepřišel. „A nebýt nešťastného pětiminutového oslabení, které nás postihlo pár minut před koncem, soupeř by se do hry o body už nedostal,“ řekl trenér vítkovických mužů.

Výraznou postavou utkání byl opět vítkovický útočník Lukáš Hájek, který si díky dvěma gólům a asistenci upevnil náskok v čele kanadského bodování české florbalové Superligy, když ve čtyřech zápasech posbíral už šestnáct bodů za sedm vstřelených branek a devět asistencí.