Lehkými favoritkami duelu byly Severočešky a hned o prvních vteřin to také dokazovaly, když si rychle vypracovaly náskok 5:1. Ten se domácím sice záhy podařilo stáhnout na rozdíl jediné branky, jenže pak si Ostravanky vybraly hluchou pasáž, během které si nejednou vylámaly zuby na své nepřesnosti nebo skvělé brankářce Müllnerové.

Během závěrečných deseti minut prvního poločasu zahodily množství slušných příležitostí, a zatímco jejich konto se už do přestávky nerozšířilo, tak Most utekl. To se nakonec ukázalo být rozhodující, protože po jedné brance Martiny Weisenbilderové a dvou trefách Martinkové v posledních dvou minutách se poločasový rozdíl vyšplhal až na šest branek.

Do druhé poloviny střetnutí sice Poruba nastoupila s odhodláním se ještě o výsledek porvat, jenže hostující hráčky si své pohodlné vedení hlídaly a postupně jej také navyšovaly. Skóre se nakonec zastavilo na konečném stavu 18:27, po kterém mohly Mostečanky spolu se svými hlučnými fanoušky oslavovat zisk dalšího poháru.

Ohlasy trenérů

Jan Beňadík (Poruba): Musím přiznat, že Most byl od začátku lepší a konečné vítězství si zcela zasloužil. Bohužel v době, kdy se zápas lámal, jsme neproměnili mnoho šancí. Gólově se prosazovat jsme se začaly až okolo pětačtyřicáté minuty, což už samozřejmě bylo pozdě. Nutno soupeři pogratulovat k vítězství i zisku poháru. Nám to vyjde třeba už za rok.

Dušan Poloz (Most): Zápas se hodnotí lehce, protože vítězství bylo skutečně vysoké. Myslím si, že rozhodla naše lepší obranná činnost v čele s brankářkou Müllnerovou, která byla výborná. Občas dělá chyby, ale na takové zápasy se umí připravit. Po přestávce Poruba změnila obranný systém, takže už nebylo tak jednoduché střílet branky, ale přesto jsme vítězství navýšili. Musím své hráčky pochválit. Určitě nám pomohla příprava ve Švýcarsku, kde jsme odehráli čtyři kvalitní zápasy a ty nás připravily na tento vrchol. Každopádně jsme jim završili opravdu neskutečný rok. Je to úžasné, co se v Mostu v posledním roce dokázalo.

Finále Českého poháru házenkářek v Ostravě:

Sokol Poruba – Most 18:27 (7:13).

Branky: Hrbková 9/4, Šviráková 3/2, Minarčíková 3, Mýlková 1, Lešková 1, Rechtorisová 1 – Martínková 5, Janoušková 4, Weisenbilderová 3, Kamila Vysloužilová 3, Růčková 3, Borovská 3, Ryšánková 2, Vítková 1, Martina Vysloužilová 1, Matoušková 1, Dvořáková 1.