Poruba držela s mosteckými šampionkami interligy do poločasu vyrovnané skóre a proti největším favoritkám na titul pokračovala ve výborném výkonu i po přestávce. Černí andělé rozhodli až v koncovce, v poslední minutě jednobrankový náskok zpečetila ze sedmičky Valerie Smetková, s osmi góly nejlepší střelkyně zápasu.

Odveta je na programu v sobotu. „Hned od začátku jsme se všichni hecovali, hráčky i trenéři a nevzdávali to. Rozhodující bylo, že jsme hráli rozvážně a stříleli až z vyložených šancí. Obrana standardně makala a Hanka (Mučková) nás opět skvěle držela,“ řekla pro klubový web hráčka Poruby Marie Šmidáková, autorka dvou gólů. „Nemáme co ztratit, v dalším zápase necháme na hřišti zase vše,“ dodala Marie Šmidáková.

„Jsem rád za vítězství, trochu mi ale dělá vrásky náš herní projev,“ prohlásil trenér mosteckých házenkářek Jiří Tancoš.

„Udělali jsme příliš mnoho technických chyb a poskytli tak soupeři šanci udržet se ve hře. Přitom úvod utkání z naší strany nevypadal vůbec špatně, hráli jsme jednoduše a fungovalo to,“ pokračoval Tancoš. „Bohužel jsme si pak vlastní zbrklostí zkomplikovali situaci a ze zápasu udělali drama až do posledních minut,“ uzavřel Jiří Tancoš.

DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 21:23 (12:12)

Nejlepší střelkyně: Baumbachová a Tichá po 4, Polášková 4/2, Mýlková 3 - Smetková 8/3, Cholevová a Stříšková po 4, Kostelná 3. Rozhodčí: Blanár - Opava. Vyloučení: 0/2. Druhé utkání semifinále se hraje v sobotu 15. května 2021 v 18 hodin v Mostě. Ve druhé semifinálové sérii porazila Slávia Praha Zoru Olomouc 24:22.