Třicetiletý závodník pražské Dukly zaběhl čas 3:32,85, kterým o 51 setin sekundy vylepšil svůj předloňský rekordní výkon z Monaka.  

K vylepšení českého rekordu Holušovi pomohla skutečnost, že se v Paříži běželo velmi rychle. Český vytrvalec se přesto dokázal udržet ve vedoucí skupině a v závěru předvedl svůj pověstný finiš, který mu zajistil páté místo. Z vítězství se radoval Keňan Timothy Cheruiyot, který zaznamenal nejlepší čas letošní sezony - 3:29,71.

Milan Baroš je jedním z nejslavnějších odchovanců Baníku.
Kapitán zůstává! Baroš stvrdil pokračování v Baníku podpisem

Holušu může těšit nejen skutečnost, že se jako první český mílař dostal pod hranici tří minut a 33 vteřin. Časem 3:32,85, který ho dostal na první místo letošních evropských tabulek, zároveň totiž utnul všechny pochyby ohledně své formy po vleklých zdravotních potížích.

Zdroj: Youtube

Do venkovní sezony přitom pátý muž loňského světového šampionátu vstoupil až na začátku června. Při premiérovém letošním startu na pražském Odložilově memoriálu skončil třetí a časem 3:36,98 s přehledem splnil limit pro letošní mistrovství Evropy.

Pohádkovým časem se v Paříži zaskvěl překážkář Abderrahman Samba. Dvaadvacetiletý Katařan vyhrál běh na 400 metrů překážek za 46,98 sekundy a jako druhý muž v historii se dostal pod hranici 47 sekund.

Rychleji než Samba běžel jen Američan Kevin Young na olympijských hrách v Barceloně 1992.

Arrows Fest 2018 v Ostravě-Porubě nabídl exhibiční zápas hokejistů Vítkovic, baseballistů Arrows Ostrava a amerických fotbalistů Steelers Ostrava.
OBRAZEM: Vítkovičtí hokejisté bavili svým baseballovým uměním