Český mistr do 60 kg Radek Rýpar narazil v 1. kole na Bulhara Grigorova a po dlouhém boji v prodloužení se nakonec radoval z výhry. Prolomil tak smůlu z úvodních kol, která ho na minulých turnajích provázela. Přes Chorvata Zorotoviče a Brita Parka pak prošel v Dubrovníku až do semifinále. V něm se mu však nedařilo a do finále postoupil jeho protivník Auer z Rakouska. V boji o bronz, který v judu získávají dva závodníci, pak Rýpar nestačil na Itala Monticoneho a skončil na nepopulárním 5. místě.

Judisté 1. JC Baník Ostrava se na mistrovství ČR mužů a žen v Olomouci ziskem čtyř medailí postarali o nejlepší výsledek v historii klubu.
OBRAZEM fantazie na tatami: judisté Baníku mají čtyři české medaile

Matěj Silvestr, český vicemistr ve váze do 100 kg, v úvodním klání nenašel recept na Němce Herbsta, ale v opravách prošel dál přes Ázerbájdžánce Nasiriho v boji na zemi. Ve svém prvním zápase o bronz na evropské scéně svedl s Britem Gregorym více než vyrovnaný souboj, technikou uchi mata se dostal dokonce do vedení na wazari a byl velmi blízko medaili. V posledních vteřinách utkání však stav neudržel a skončil pátý.

Blokařka TJ Ostrava Elen Jedličková v dresu s číslem 1.
Jako táta. Patnáctiletá blokařka Jedličková už hraje extraligu žen. Podívejte se

Třetí zástupkyně ostravského klubu Kristýna Polášková, česká vicemistryně ve váze do 57 kg, nestačila v úvodním kole na Kypřanku Evripidou a turnaj pro ni skončil.