Chybou nabídl nejprve Krnovu možnost, aby se dostal do vedení. Pak ale s Radimem Wozniakem a dalšími spoluhráči v defenzivě vystavěli před soupeře neprostupnou zeď, přes kterou se už nedostal k žádné šanci.

Stoper a kapitán Petřkovic Zdeněk Staněk i přes úvodní minelu patřil ve finále krajského poháru k nejlepším. Na začátku rozhovoru pro Deník se ale vrátil k podklouznutí ve druhé minutě.

„Kvůli pracovním povinnostem jsem přijel až pět minut před zápasem, ale na to se nechci vymlouvat. Byla to samozřejmě chyba a vůbec nám to nepomohlo," řekl bez vytáček Staněk.

Přesto jste ale zápas stihli otočit a dojít si pro další trofej.

Ano. Kluci potom zabrali a musím jim poděkovat, že to dokázali otočit. Zvlášť mladí kluci, kteří přišli, při absencích hrozně pomohli a ukázali, že v nich něco je a mají velkou budoucnost.

Když jste pár minut před začátkem utkání přišel do šatny a viděl jste sestavu a počet absencí, co jste si říkal? Nebo jste o tom věděl už předem?

Věděli jsme, že tady taková sestava bude. Holt víc kluků z různých důvodů nemohlo, ale takový je život. Krnovu také asi pár hráčů chybělo, ale nehrajeme profesionální soutěž, takže to tak ve středy bývá. Ale jak říkám: zvládli jsme to dobře.

Co vás podle vašeho názoru dovedlo k vítězství?

Byť jsme dostali ve druhé minutě gól, tak to, že jsme se snažili a chtěli jsme. Vyrovnali jsme na 1:1 a pak se to mohlo přehoupnout na obě strany. Bylo to hodně o chybách, moc šancí si nikdo nevypracoval, ale dali jsme o gól více než soupeř a to rozhodlo.

Pro diváka to však příliš koukatelná podívaná nebyla.

To asi ne, ale myslím, že z naší strany to nebylo špatné. Nicméně vítězství bereme a jsme za to rádi.

Zásluhou středečního triumfu si zahrajete předkolo národního poháru.

Je to dobře. Je to takové ocenění naší práce během sezony a důkaz, že nám rok vyšel. Klub získal úspěchy, které moc nebývají, takže i pro všechny trenéry a činovníky v klubu je to ocenění.

Máte tři trofeje v jedné sezoně. Kromě krajského poháru také městský a navíc vítězství v krajském přeboru. Na této úrovni jde o originální úspěch, nemyslíte?

Moc časté to asi není (zasměje se). Svědčí to o tom, že mužstvo bylo dobře nastartováno a všechno si to sedlo. Myslím, že až na malé výjimky jsme po celou sezonu předváděli dobré výkony a soupeře jsme přehrávali.

Jaká je to změna oproti tomu, že před rokem či dvěma to byl spíš boj v polovině tabulky, ne-li dokonce níž.

Právě. Ono už to dva roky zpátky po podzimu nebylo nic moc, tým uhrál dvanáct bodů a bylo to všelijaké. Poté tu začali přicházet hráči jako Radim Wozniak, Karel Maceček a další. Postupně si to sedalo, dávali jsme se dohromady, chtělo to čas a nakonec se ukázal, že to vyšlo.

Nyní máte před sebou výzvu v podobě divize.

To se ještě neví. Musíme se pobavit s majitelem, jestli vyšší soutěž chce hrát (smích).

Neříkejte, že jako hráči nemáte chuť si ji zahrát?

My jsme hlavně krajský přebor chtěli vyhrát. To bylo jednoznačné a povedlo se to. Teď to bude na tom, jak si sedne vedení klubu a bude se bavit s námi. Primárně je to ale na vedení.

Kdyby však řeklo „ne", nebylo by to pro vás zklamání?

Tak zklamání. Asi by stálo za to divizi zkusit. To ale není na nás. V nejbližší době si zhodnotíme sezonu a pak uvidíme, co dál.