Pětinásobný radvanický vítěz Patrik Kolář měl spolu s Michalem Savinkovem dostat diváky do varu strhujícím bojem ve třídě SP 125 ccm. Zvlášť když během sobotních tréninkových jízd se oba střídali ve vedení a ve prospěch Savinkova nakonec mluvily jen desetiny vteřiny. Realita však byla jiná.

Na startu byl lepší Savinkov a vedení si udržel. Patrik Kolář ale už ve čtvrtém kole upadl a tím umožnil Savinkovovi pohodlnou cestu k vítězství. Žádný z dalších soupeřů totiž hořickému rodákovi už nestačil. Vždyť druhý v cíli Oldřich Podlipný ztratil neuvěřitelných dvacet vteřin.

A to Savinkov v posledních kolech zdaleka nejel naplno. „Měl jsem od týmu informace, že mám velký náskok a nebylo tak třeba se dál hnát," doplnil Michal Savinkov.

Po loňském zklamání, kdy přišel v souboji s německým závodníkem René Lohsem o vítězství díky rozdílu 0,02 vteřiny, tak bral tento úspěch jako zadostiučinění.

„Loni mi uteklo těsně na pásce, takže je to super, že tentokrát to vyšlo. Byla za tím dlouhá práce," líčil Savinkov, který měl za sebou v sobotu lehký pád.

„Motorka ale přesto fungovala skvěle. Navíc to mám v Ostravě rád, je tady krásná technická trať, takže to byl super víkend," dodal na závěr Michal Savinkov.