Na začátku léta se najednou dozvěděla, že zásluhou rozhodnutí federace vlastně nevyhrála. "Normálně výsledek obrátili. Je to podraz, který se stal v profesionálním boxu snad vůbec poprvé," řekla Deníku Konečná, která uvažovala nad tím, zda má smysl pokračovat.

Jako satisfakci může boxerka brát předvánoční úspěch z belgických Antverp, kde remizovala s domácí favoritkou Najat Hasnouni. I když Češka byla přesvědčená, že byla lepší, nerozhodný výsledek brala. "Zápas jsem si opět užila, a to hlavně kvůli skvělé atmosféře. Cítím se jako vítězka," prozradila Konečná, která také trénuje v klubu CAA Fight & Fitness Ostrava, kde má také zázemí pod vedením kondiční trenérky Marcely Mikulíkové.

„Celkově se mi zápas povedl, prakticky se mi dařilo boxovat to, co jsme si s trenérem Romanem Kohoutkem nacvičili a připravili. Soupeřka byla nepříjemná, chytrá, ale moc mě nezasahovala. Z mého pohledu jsem zápas zvládla dobře a myslím, že jsem měla vyhrát. Rozumím ale, že nám dali diplomatickou remízu, byli jsme prostě venku," dodala Ester Konečná.

"Velmi mě potěšilo, že v hale fanoušci skandovali mé jméno a po zápase za mnou dokonce přišla manažerka soupeřky, která mi děkovala za dobrý box a řekla, že jsem byla lepší. To mě velmi potěšilo," zakončila Ester Konečná.