Není tak divu, že po dvě dekády již patří k hlavním propagátorům ping-pongu u nás. A to i nyní, kdy už nejde ani o ping-pong, nýbrž jeho „miniverzi".

Stále populárnější se totiž stává tato hra také na rozměrech stolu 90x40 cm. „Velmi oblíbený je stolní tenis i na lehce větších stolech, ale i tato má své publikum a hráče, takže si myslím, že se je na co těšit," říká Petr Korbel, hlavní tvář turnaje pro širokou veřejnost v ostravském Trojhalí, který se uskuteční už od 6. do 8. dubna.

Sám si od toho slibuje větší popularizaci tohoto sportu. „Každá akce tomu pomůže, a proto ji vítám. Do jaké míry bude mít ta v Trojhalí úspěch, těžko říct. Zejména proto, že si veřejnost ani nedokáže představit, jak se na stole o těchto rozměrech dá hrát," přemýšlí Korbel a přiznává, že i pro samotné profesionály je to velká změna.

„Jednou jsme tomu dělali promotion v Japonsku, byť na lehce větších stolech, a trvalo mi, než jsem si na to zvykl. Od jiných, kteří na tom trénovali hodiny denně, jsem dostával pořádně na frak. Jenže pak si na to zvyknete, přizpůsobíte hru a jde vám to," popisuje se zaujetím zkušený harcovník.

Připomíná však, že optika hraje v této hře obrovskou roli. „Když se později vrátíte na velký stůl, zdá se vám prostor, který před sebou máte, ohromný. Najednou se vám na něm hraje neskutečně dobře. Myslím, že do budoucna je toto velmi dobrá forma tréninku," poznamenává Petr Korbel.

Na začátku dubna dostane možnost ke konfrontaci nejen s pětačtyřicetiletým veteránem, ale i Jindřichem Panským, Milanem Orlowským a dalšími mistry tohoto sportu i veřejnost. A návštěvnicí festivalu dostanou všechno vybavení zdarma. „Vše tady bude, a tedy stačí jen přijít," prozradila za organizátory Martina Kučerová.

„Chceme prostě stolní tenis dostat mezi lidi zábavnou formou a věříme, že to bude mít úspěch," doplnila vzápětí Kučerová.

A jaké jsou vůbec šance veřejnosti proti Petru Korbelovi a spol.? „Věřím, že si řada lidí řekne, že na menším stole má větší šanci nás porazit, vyhecuje je to a přijdou. V každém případě je třeba si to osahat a zkusit. Doufám, že to řadu lidí naláká," dodává na závěr Petr Korbel s tím, že nejlepší soupeři budou také oceněni.

Registrace na turnaj probíhají na internetové adrese www.miniping-pong.cz.