„Víme o tom, že Chrudim je momentálně asi trošku někde jinde než zbytek účastníků I. ligy, ale určitě do zápasu nepůjdeme s tím, že nechceme dostat hodně branek. To bychom ani nemuseli hrát. Musíme hrát velmi pozorně zezadu a spoléhat na rychlé brejky,“ řekl už před časem kapitán jistebnického celku Marcel Žiga, jedna ze stálých opor zadních řad dvojnásobného českého mistra z let 2002 a 2006.

Domácí tým je po šesti odehraných zápasech v tabulce sedmý se ziskem osmi bodů. Ten poslední získal v Praze proti pražské Slavii, i když v hlavním městě nebyl daleko od plného bodového zisku. „Na to, v jakém složení jsme na Slávku jeli, je to myslím dobrý výsledek. Teď nás však čeká soupeř o mnoho silnější. Proto bychom uvítali mohutnou diváckou kulisu, která dokáže udělat divy, o čemž jsme teď sami přesvědčili v Edenu. Kotel fanoušků fotbalové Slavie udělal v hledišti skutečně parádní atmosféru, která domácí hnala na zteč i v době, kdy byli hodně dole,“ přeje si zaplněnou brušperskou halu prezident klubu Martin Pučok.

Úterníduel nebude jen soubojem dvou tradičních prvoligových střelců, k vidění by mohla být i bitva dvou předních střelců – domácího Michala Seidlera (3. v pořadí s osmi góly – pozn. red.) a hostujícího Dentinha, který je s dvanácti góly prozatímním kanonýrským premiantem. „Střeleckou produktivitu z úvodu bych tolik nepřeceňoval. Navíc to není jen moje zásluha, na ty góly mi taky musí někdo přihrát,“ řekl na webu jistebnického týmu dvacetiletý český reprezentant.

>> CC Jistebník – FK Era-Pack Chrudim

úterýod 20 hodin, Brušperk (sportovní hala)
>> Ligové výsledky

Jistebník: Teplice 1:1, Vysoké Mýto (venku) 5:7, Pardubice 5:4, Tango Brno 4:2, Zruč n. S. 2:6, Slavia Praha (v) 2:2.

Chrudim: Tango Brno 8:1, Helas Brno 10:1, Zruč n. S. (v) 9:2, Plzeň 12:2, Teplice 7:0.
>> Vzájemné ligové zápasy

Sezona 2009/2010: 2:4, 3:8

Sezona 2008/2009: 1:2, 1:4

Sezona 2007/2008: 2:1, 0:4
>> Nejlepší střelci

Seidler 8, Blažej a Hvolka po 3, Potůček 2 – Dentinho De Lima 12, Mikan 6, Rešetár, Michal Mareš a Roman Mareš po 5.