I když atletická sezona 2014 teprve začíná, Erik Kynard, největší eso letošního ročníku Moravské výškařské tour (29. ledna ve Vendryni a 1. února v Hustopečích), už má formu jako hrom! Uplynulý víkend se totiž v Kansasu blýskl výkonem 231 centimetrů a vzápětí atakoval své maximum, které je o sedm centimetrů výš.

Zatím ho sice nezdolal, přesto si po Uchovovi, který už tuhle výšku letos přeskočil, řekl o pozornost. A diváci ve Vendryni či v Hustopečích se tak mají nač těšit. „Ani já se už nemůžu dočkat specializovaných výškařských mítinků v Evropě. Něco málo jsem už viděl na internetu a i to mě nadchlo. Ta atmosféra, skvělí diváci a možnost skákat s vlastní hudbou… Doufám, že u vás podám kvalitní výkony a že to bude dobrá zábava," vzkazuje dvaadvacetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Londýně, který zároveň už prozradil, co mu při jeho skocích ve Vendryni či v Hustopečích bude hrát: „Mám dva hity – Encore od JayZ a Jump od Kriss Kross."

Organizátoři letošní jubilejní desáté Moravské výškařské tour stále ještě usilovně pracují na doplnění startovní listiny v kategorii mužů. A třeba pro finálové klání v Hustopečích mají v rukávu dalšího medailistu z Londýna – bronzového Brita Roberta Grabarze – či známého Rusa Alekseje Dmitrika, stříbrného medailistu z MS 2011, který v Hustopečích v roce 2012 dokonce výkonem 235 centimetrů zvítězil.

Jména MVT 2014

Muži: Erik Kynard (USA; osobní rekord: 237 cm), Robert Grabarz (Velká Británie; 237), Jaroslav Bába (ČR; 237), Aleksej Dmitrik (Rusko; 236), Dusty Jonas (USA; 236), Dmytro Demjanjuk (Ukrajina; 235), Donald Thomas (Bahamy; 235), Trevor Barry (Bahamy; 232), Sylwester Bednarek (Polsko; 232), Gianmarco Tamberi (Itálie; 231), Mihai Donisan (Rumunsko; 231), Adonios Mastoras (Řecko; 229).