Bylo na něj spolehnutí. Když Odra potřebovala, věděla, na koho se v ofenzivě má obrátit. A on svou roli bez sebemenších problémů splnil.

Střelec Karel Maceček nastřádal v této sezoně krajského přeboru celkem 25 branek, další přidal v pohárových soutěžích a jasně ukázal, že když má za sebou schopné spoluhráče, nemá potíže týmu vystřílet velké úspěchy.

„Řeknu to tak, jak to doopravdy je. Fotbal je o týmu a hlavní je jeho úspěch. To, že já k němu přispěji tolika góly, se ode mě čeká. Těší mě to a jsem za to rád," říká pětatřicetiletý forvard.

V posledním utkání proti Háji ve Slezsku se vám však příliš nedařilo.

Určitě. Měl jsem asi týdenní výpadek, kdy jsem byl na školení, takže jsem si s míčem moc nerozuměl a nešlo mi to. To musím upřímně přiznat.

Nehledali jste složitě motivaci pro tento duel?

Máme v podstatě už tři kola po sezoně, nicméně i tak jsme zápas chtěli vyhrát. Motivace se ale hledá těžko, to je pravda, a tomu také odpovídal průběh hry.

Jiné je to ale s hodnocením celé sezony…

To je jiná věc (usměje se). Tady je samozřejmě vše v pohodě. Hodně se nám toho povedlo, vyhrávali jsme, co na naší úrovni šlo, takže maximální spokojenost. Člověk si dává vždy cíle, které se pak snaží postupně plnit. My jsme šli krok za krokem, dařilo se nám. Nejen v zápasech krajského přeboru, ale i v poháru jsme chtěli vyhrávat. Myslím, že můžeme být spokojení.

Nemrzí vás, že jste se nemohl účastnit vítězného finále krajského poháru proti Krnovu?

Mrzí, ale bohužel. Nicméně i tak jsem měl informace a věděl jsem, že nebude lehké složit tým na toto finále. Byl jsem zvědavý, jak se toho kluci zhostí, a pochopitelně jsem byl rád, že to zvládli. Je to týmový sport a není důležité, kdo je zrovna na hřišti, ale jak uspějeme jako celek.

Úspěchů Petřkovice v této sezoně nemají málo. Tři trofeje, zahráli jste si na Bazalech, do toho jste vy nejlepší střelec krajského přeboru. Bude mít uplynulý ročník ve vaší paměti a vzpomínkách zvláštní místo?

Určitě. I z toho pohledu, že člověk ve fotbale toho mnoho zažil, tak ta letošní sezona bude patřit k tomu, na co si rád vzpomene. Vítězství a postupy výš jsou vždy příjemné a kvůli tomu fotbal děláme. Určitě si tuto sezonu budu dobře pamatovat.

Předpokládám, že od rozdělané práce, která tímto ještě zdaleka neskončí, nebudete chtít odcházet a pod Landekem budete pokračovat.

To teprve budu řešit, takže ještě uvidíme, ale s největší pravděpodobností budu v Petřkovicích pokračovat.

O účasti Petřkovic v divizi ještě nebylo rozhodnuto, ale asi by bylo zklamání, kdyby jste ji nehráli, nemyslíte?

To je otázka na vedení. My jsme to, co jsme chtěli, odvedli. To znamená vyhrát krajský přebor. K tomu také i pohár. Jestli půjdeme do divize, to se uvidí. Jsme ale zkušení hráči, takže je důležité do toho dát určitý nadhled.

Jak se těšíte na letní přestávku po náročné sezoně?

Zcela upřímně říkám, že toho mám dost, takže budu rád, když budu moci teď od fotbalu absolutně vypnout. Ale předtím ještě úspěchy pořádně oslavíme.