Jak jednoduchý a krásný umí být fotbal, ukázali hráči Markvartovic. S pomocí smrtících a účinných brejků nadělili Šenovu pět branek, přičemž soupeři nic nedovolili.

Hosté se v jednom z pro ně klíčových zápasů měli odrazit k jarní stíhací jízdě, na jejímž konci by byla záchrana v krajském přeboru.

Brzy ale poznali, že si ze souboje nováčků body neodnesou.

Za celých devadesát minut si nevytvořili jedinou příležitost, která by volala po gólu. Naopak domácí ukázali vysokou produktivitu. Už ve 13. minutě je poslal do vedení po rohovém kopu stoper Kolenko, za dvacet minut využil poprvé rychlý protiútok Kremzer.

„Na standardky jsem upozorňoval, přesto z ní padl gól. Druhý přišel z brejku po našem špatně zahraném rohovém kopu. Pak se vše zhroutilo," pokrčil rameny trenér Šenova Alexander Minich.

Skóre mohlo být i výraznější, jenže Matiáškova střela se do branky nevešla a Potůčkovu ránu vyrazil stoper Zbyněk Bednář.

Tak si to domácí vynahradili po přestávce. Třetí trefu přidal po krásném pasu Potůčka Zbořil, který měl na svědomí i čtvrtou branku. Sedm minut před koncem skóre uzavřel Kremzer. Šenov ovlivnil fakt, že se mu rozpadla obrana.

„Vypadl nám stoper, kterému umřela tchyně. A další obránce (Schovajsa) má po poháru s Heřmanicemi stop. Nastoupili tak hráči, kteří přípravu začali pozdě a nemají natrénováno," vysvětlil Minich.

„Chtěli jsme hrát na brejky, ale když prohráváte, musíte hru otevřít. Oni nakopávali míče na Zbořila a to stačilo. V závěru už to kluci vypustili. Bylo vidět, že nebyla snaha bojovat až do konce," řekl Minich. „Jedeme dál, snad příště budeme kompletní," dodal.

Opačné pocity měli vítězové. Podle trenéra Markvartovic Petra Veselého byl výsledek zasloužený. „Bylo to jednostranné, hráli jsme velmi dobře, tak jak bychom si to představovali," prohlásil.

„Jsme rádi hlavně za čisté konto. Na podzim jsme dostávali mnoho laciných branek," doplnil s vírou, že nešlo o ojedinělý jev.

„U tohoto mančaftu se o záchraně nemůže ani mluvit. Spíše věřím, že se posuneme výše do středu tabulky," zakončil Veselý.

TJ Sokol Markvartovice - SK Šenov 5:0 (2:0).

Branky: 33. a 83. Kremzer, 51. a 66. Zbořil, 13. Kolenko. Rozhodčí: Holodňák Macrineanu, Zelník. ŽK: Kremzer, Remeš Zbyněk Bednář, Gorovič, Koďousek, Klimša. Diváci: 350.

Markvartovice: Polášek Janoško, Tomis, Kolenko, Potůček Červeňák Matiášek, Remeš (70. Slavík), Režnar, Kremzer Zbořil (81. Stepek). Trenér: Petr Veselý.

Šenov: Janča Slíva, Beránek, Zbyněk Bednář, Roman Bednář Hanauer, Foster, Gorovič, Klimša Koďousek, Bartoň. Trenér: Alexander Minich.