Více než čtvrtá prohra z posledních pěti zápasů ho mrzel výkon několika hráčů.

„Někteří chlapci ukázali, že na ligu asi nemají," řekl kouč Nové huti.

Konkrétní ale nebyl. „Oni sami nejlépe vědí, koho mám na mysli. Musejí začít hledat chyby v sobě a ne všude kolem," zdůraznil Medvecký, kterého trápí ještě jedna věc. Zdravotní stav hráčů. V neděli v Opavě si poranil koleno Folker, problémy mají ale i ostatní.

„Někteří borci hráli se sebezapřením. Raději ani nebudu říkat, kolik nás bylo den před zápasem na tréninku. Aktuální situace je taková, že máme devět hráčů, z nichž polovina má zdravotní problémy. A to se odrazilo jak na středečním výkonu s Prostějovem, tak na tom nedělním v Opavě. Musíme hrát s tím, co máme. Nebrečet a bojovat," podotkl Medvecký.

Toho po středečním duelu s obhájci stříbra nejvíce vytočil přístup některých jedinců. „Když je nás tak málo, kluci přece dobře vědí, že tam budou i třicet minut. Tak proč si basketbal neužijí?" kroutil hlavou ostravský kouč.

„Opravdu nechápu hráče, který nastoupí na hřiště, rozklepou se mu ruce a není schopný chytit balon, natož ohrozit koš. Já osobně bych se snažil si zápas užít, kdybych věděl, že mě nemá trenér kým vystřídat," dodal Dušan Medvecký.