Kromě již dříve oznámených velkých jmen koulaře Tomase Walshe z Nového Zélandu a jihoafrického dálkaře Luva Manyongy potvrdili organizátoři největšího českého mítinku dohodu s nizozemskou královnou dvoustovky Dafne Schippersovou (na snímku) a katarským výškařem Mutazem Baršimem.

Souboj oštěpařů, letos pojímaný jako duel Česko versus výběr světa, bude i s Němcem Johannesem Vetterem.

„Po odchodu světové megastar Usaina Bolta budeme mít i díky zajištění Aliho Jucka v Ostravě skutečné současné atletické superhvězdy. Ještě můžu prozradit, že pracujeme i na startu Američana Christiana Colemana, který má na to, aby se ve sprintech časům Bolta mohl přiblížit,“ prohlásil Miroslav Černošek, šéf společnosti TK plus, která mítink Zlatá tretra Ostrava pořádá.

Letošní 57. ročník se uskuteční ve středu 13. června s tradičním vrhačským předprogramem o den dřív. Vstupenky jsou k mání v síti Ticket-Art v cenách už od 200 korun.

NIC NEVYPUSTIL. Milan Baroš (v pruhovaném), kapitán fotbalového Baníku Ostrava, byl i v ligové dohrávce proti Plzni soupeřům hodně nepříjemným protivníkem. Na snímku bojuje o míč s Romanem Hubníkem.
Baroš: Musíme zkrátka udělat minimálně třicet bodů
Davis Cup 2018 v Ostravě - Česko vs. Izrael, Adam Pavlásek
Pavlásek se vytáhl. „Rád jsem splatil kápovi důvěru,“ usmíval se