A to nejen kvůli výkonům borců s raketou, ale také počasí, které oproti úvodním dvěma hracím dnům „psalo“.

Zaplněné tribuny sledovaly na závěr programu na centrkurtu Jiřího Veselého (na snímku) proti Nizozemci Selsovi. Pětadvacetiletý daviscupový reprezentant, současná česká jednička a vítěz podniku z roku 2013, dovolil svému soupeři za hodinu pouhé dvě hry.

"Jsem rád, jakým způsobem jsem to zvládl. Taky proto, že se vracím po nějakém čase kvůli zranění a potřebuju získat větší herní pohodu," řekl Veselý.

Dál jde i mladý talent Jiří Lehečka, který porazil Estonce Zoppa (180. hráč žebříčku ATP). Nasazenou sedmičku přetlačil 7:5, 6:7, 6:4. „Nervozita tam byla, s takovým hráčem jsem hrál teprve podruhé v životě. Třetí set jsem ale odehrál fantasticky,“ těšilo 17letého Lehečku.

Turnaj už naopak skončil pro Adama Pavláska, toho zdolal Maďar Piros 6:3, 0:6, 6:3. Vyřazen už je také zkušený Španěl Marcel Granollers. Bývalá světová devatenáctka podlehla houževnatému Kanaďanovi Diezovi 6:4, 4:6, 4:6, což jen těžko skousávala. Více informací na prosperitaopen.cz.

Prosperita Open 2019, 30. dubna 2019 v Ostravě. Zápas Lloyd HARRIS (RSA) - Dragos DIMA (ROU). Na snímku Lloyd HARRIS (RSA).
OBRAZEM: Tenisová Prosperita v Ostravě v plném proudu, jednička nezaváhala
Zápas ve stolním tenisu, TJ Ostrava - Liberec, 1. května 2019 v Ostravě. Zápas František Onderka (TJ Ostrava) - Samuel Kalužný (Liberec). Na snímku František Onderka (TJ Ostrava).
Drama v Ostravě rozhodla až čtyřhra. Do semifinále postoupil tým Liberce